Започва национална проверка заради многото катастрофи и жертви по пътищата,

...
Започва национална проверка заради многото катастрофи и жертви по пътищата,
Коментари Харесай

Национална проверка търси причините за множеството катастрофи и жертви по пътя

Започва национална инспекция поради многото произшествия и жертви по пътищата, сподели основният прокурор Сотир Цацаров, съобщи Българска телеграфна агенция. Тя ще обхване активността на Министерство на вътрешните работи и Министерство на регионалното развитие.

До края на февруари идната година ще бъдат огледани всички пешеходни пътеки. Целта е всяка една от тях да дава отговор на закона и да се ревизира по какъв начин е направена, уточни Цацаров. Той добави, че за всяка неправда ще бъдат изпратени писма до кметовете на обитаемоте места.

Ако рекомендациите не бъдат изпълнени, ще има наказания, съобщи основният прокурор.

Жертвите и потърпевшите при произшествия са повече, в сравнение с можем да си представим от статистиката. Няма обитаемо място и български дом да не е обиден от войната по пътищата. Често жертви на произшествия са деца, убити от водачи, които не съблюдават правила, уточни Цацаров.

От началото на годината в наслените места тежките произшествия са 4038, починали са 179 души. Извън тях са станали 2269 произшествия, само че са починали над 400 индивида, регистрира вътрешният министър Валентин Радев.

Министърът на районното развиване Николай Нанков разясни, че стартира инвентаризация на пешеходните пътеки в обитаемоте места. Междувременно в ход е и инспекция за републиканските пътища. Пешеходните пътеки би трябвало да са напълно бели, а не с други знаци и детайли по тях. Законът за придвижване по пътищата би могъл да бъде поправен по повод поддържане пешеходните пътеки изрядни, съгласно норматива. Оцветяването на пешеходни пътеки в алено и жълто и всевъзможни знаци е неприемливо.

До пролетта би трябвало да бъде построена пасарелка до Атия, сподели още Нанков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР