Започва лятната кампания на проверки от служители на Националната агенция

...
Започва лятната кампания на проверки от служители на Националната агенция
Коментари Харесай

Спецов: Започва лятната кампания от проверки на търговските обекти

Започва лятната акция на инспекции от чиновници на Националната организация по приходите (НАП) на комерсиалните обекти в цялата страна. Това съобщи в предаването „ Тази заран “ на бТВ изпълнителният шеф на приходната организация Румен Спецов. 

В отговор на въпрос той разяснява, че запечатването на столичен ресторант в комплекса „ Дианабад “ не е политическа офанзива, а се дължи на установено нарушаване. В понеделник от Национална агенция за приходите оповестиха, че затварят за 14 дни огромен столичен ресторант, намиращ се в кв. " Дианабад ", поради нарушаване на условията за вписване и отчитане на продажбите. 

Румен Спецов прикани всички притежатели на търговски обекти да ревизират касовите си апарати преди началото на сезона.  Има наклонност за неиздаване на касови бележки, за разкриване на устройства, които не подават данни към Национална агенция за приходите, само че това не е нещо ново, сподели той.

Според него методът „ скришен клиент “ е доста ефикасен – в този случай данъчни чиновници вършат контролна покупка в избрания обект, ревизират дали се издава касова записка, а по-късно посредством мобилно приложение ревизират дали данните от тази касова записка отиват към Национална агенция за приходите. Румен Спецов изясни, че към този момент има няколко случая на запечатани за период от 14 дни заведения.

Първата административна мярка е налагане на санкция. Последва и насилствена административна мярка - запечатване на търговски обект за период от 30 дни според от това дали нарушаването е за първи път, а минималният интервал е най-малко 14 дни, изясни Спецов.

Приходната организация ще има значима роля в процеса по въвеждане на отстъпката от 25 стотинки, която страната ще дава на всички, които зареждат горива по бензиностанциите като антикризисна мярка, сподели още ръководителят на Национална агенция за приходите. 

До през вчерашния ден късно вечерта са водени напълно целенасочени диалози по какъв метод да бъде физически и механически осъществено това. Мисля, че през днешния ден ще бъде подготвен финалният вид на последователности на стъпки - какво би трябвало да направи клиентът, какво би трябвало да направи съответният търговски обект - бензиностанция, и по-късно по какъв начин и по какъв метод Национална агенция за приходите да управлява този развой, изясни още Румен Спецов. По думите му има подготвеност мярката да влезе в действие от 1 юли.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР