Започва изграждането на нов корпус на педиатричната клиника към пловдивската

...
Започва изграждането на нов корпус на педиатричната клиника към пловдивската
Коментари Харесай

Започва строежът на нова педиатрична клиника в Пловдив - Здраве

Започва построяването на нов корпус на педиатричната клиника към пловдивската болница “Свети Георги ”. Стартът на строителството ще стартира със алегорична първа копка през днешния ден, заяви БНР.

Домакин на събитието е изпълнителният шеф на болничното заведение проф. доктор Карен Джамбазов. Ще участват донори и посетители, подкрепили самодейността за построяването на модерната седеметажна постройка.

Домакин на събитието е изпълнителният шеф на УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД – Пловдив проф. доктор Карен Джамбазов. Ще участват донори и посетители, подкрепили във времето самодейността Най-доброто за нашите деца и онкоболни на университетската болница за построяването на нова съвременна педиатрична постройка.

Новата постройка ще бъде с разгъната застроена повърхност от 17 672 кв.м. Със седем етажа и партер. Тя ще се свързва с топла връзка към Хирургическия корпус. Предвижда се в нея да бъдат разкрити общо 115 болнични кревати и по този метод клиниката ще бъде преместена от остарялата постройка на бул. „ Васил Априлов “ № 15 А в новата, която напълно ще дава отговор на актуалните условия.

Пребазирането на Клиниката по педиатрия и обезпечаването на подобаващи условия е от извънредно значение за децата от цяла Южна България, защото тя е единствена в района по потенциал на експертите и медицинските действия. Всяка година в клиниката се хоспитализират над 5500 дребни пациенти с остри положения при болести на вътрешните органи, в това число с кардиологични, неврологични, онкохематологични и други. През Спешното детско поделение годишно минават почти 28 000 деца.

Договорът за строителство е с оптималната дълготрайност до 36 месеца, само че се чака строителните действия да приключат по-рано, оповестяват от лечебното заведение.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР