Започва голямото празнично пътуване. Очаквано от вчера трафикът бе натоварен

...
Започва голямото празнично пътуване. Очаквано от вчера трафикът бе натоварен
Коментари Харесай

Започва голямото празнично пътуване


Започва огромното празнично пътешестване. Очаквано от през вчерашния ден трафикът бе претрупан по изходите на столицата и автомагистралите. Различното при тези почивни дни е че за първи път влиза в деяние саморегулацията на водачите на тирове, прецизира Българска национална телевизия.

За да улесни трафика, КАТ както нормално и при тези празници ще ограничи придвижването на тирове и ще разположи свои патрули по автомагистралите. Днес възбраната за камиони над 12 тона беше сред 16 и 20 часа, а в понеделник ще е след 14 часа. За първи път обаче Пътна полиция ще приложи нов режим за регулация на натовареното придвижване по автомагистралите към този момент единствено в пътния сектор София-Калотина и на автомагистрала "Тракия ". Тоест - възбраната за придвижване на тирове остава, само че полицията няма да стопира товарните коли в тези сектори, а те сами би трябвало да поемат отговорността да се съблюдават наредбите и в уреченият час - да спрат.

Полицейските патрули на всички останали места, където са въведени забрани за придвижване на тежкотоварните камиони ще останат и ще ги стопират в часовете на възбраната. Идеята е камионите да стопират на повече места, а освен където са служителите на реда, тъй като при тръгването им след приключване на възбраната се образуват огромни опашки.

А в столицата що се отнася до придвижването понеделник ще е изключително под напрежение. Ще има засилени ограничения за сигурност и затворени улици поради честванията на Трети март и визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев, която е планувана точно за понеделник. Засега няма информация за шествия в поддръжка или срещу това посещаване.

Сериозни тапи по време на почивните дни се чакат в тунел „ Витиня„ на Автомагистрала „ Хемус “. Заради поправки придвижването ще се извърша в двете посоки в едната тръба. От Пътна полиция предизвестиха, че ще наблюдават за шофиране в спешната лента и подсетиха, че санкцията при първо нарушаване е 1000 лева и три месеца без брошура.

Любомир Костадинов,,,Пътна полиция " Столична дирекция на вътрешните работи съобщи: „ Контролът за скоростта ще бъде засилен от през днешния ден.,,Пътна полиция " София разполага към този момент с спомагателни камери за скорост “.

На 3. март придвижването в центъра на столицата ще бъде затруднено. Церемонията по издигането на националното знаме ще стартира в 11 часа пред паметника на Незнайния войник. Ще бъдат построени 6 пропусквателни пункта.

От 14 часа ще бъде затворен площад „ Народно заседание “ поради тържествената заря инспекция, която ще се организира вечерта.

Борислав Муеров, шеф на отдел „ Охранителна полиция " Столична дирекция на вътрешните работи пък сподели: „ Няма да се позволяват лица в очевидно нетрезво положение. Лица, които носят неразрешени предмети, психологично заболели лица и други, които нарушават публичния ред “.

От полицията обявиха, че придвижването в центъра на София ще се затваря поетапно по булевардите - „ Дондуков “, „ Мария Луиза “, „ Цар Освободител “ и „ Васил Левски “.

„ Неговият авангард е тук. Провели сме предварителни срещи. Стиковали сме нещата. Ще гледаме по този начин директно преди идването на избраните обекти да затваряме придвижването за да не затрудняваме придвижването на жителите “, разясни Муеров.

„ Молбата ни към хората, които ще се движат тези дни е да употребяват метрото и градския превоз. Да не карат персоналните си коли в централната градска част. Допълнителни патрули на пътя ще има и на 5-и март, когато се чака засилен трафик към София “, сподели пък Костадинов.

На 4 март - в понеделник - за облекчение на трафика през Владая през светлата част от денонощието ще има две ленти за влизащите в София. Има основан и обходен маршрут през пътен възел "Даскалово " до кръстовище с "Драгичево ". Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е и автомагистрала "Люлин ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР