Започнете почивните дни със сутрешно кафе и вестник Марица“. Ето

...
Започнете почивните дни със сутрешно кафе и вестник Марица“. Ето
Коментари Харесай

Четете в Марица: Кои са новите строители на Пловдив

Започнете почивните дни със утринно кафе и вестник „ Марица “. Ето и част от акцентите: 
 Новите строители на Пловдив
В Пловдив и региона стремително се строи, а градът е народен водач по нови жилища. По данни на Национален статистически институт за третото тримесечие на 2022 година най-вече жилищни здания са въведени в употреба в област Пловдив - 196 здания с 581 жилища. След нас е София (столица) - със 170 здания с 1493 жилища, и Бургас - със 141 здания с 553 жилища в тях.

Сектор „ Строителство “ стана вкусен освен за експертите от сектора, само че и за хора с бизнес усет и солидни капитали поради чувството, че вложенията в него се връщат относително бързо, а облагата, с доста по-висока норма спрямо промишлеността и превоза, е сигурна.

Всичко по тематиката кой и по какъв начин се ориентира към строителството в тематиката на " Марица "  

 

 
 Чудомира орисва младоженци и премята 100-килограмови мъже 
Няма по-хубава специалност от тази, която те среща всеки ден с щастливи и влюбени хора. В това е уверена Чудомира Пинджева, шеф на Общинско дружество " Радостни обреди ". За доста младоженци тя е орисницата, която им е поискала благополучен фамилен живот. Отива й, тъй като е ведра, усмихната и сантиментална.

 
Пловдивски професор от Калифорния: Войната в Украйна ще свърши преди лятото 
Признавам, че се оказах и добър, и неприятен оракул. Предсказах, че ще има война в Украйна и по кое време, преди тя да избухне, в изявление за „ Марица “. След това се оказах неприятен оракул - мислех, че войната ще приключи бързо, най-вече до началото на септември. Тази сметка се оказа без кръчмар. Затова в този момент съм по-предпазлив в прогнозите. Но мисля, че войната ще свърши преди идното лято. Това разяснява с изявление за " Марица " проф. Никола Алтънков е български академик и политик, лекар по история и професор от Калифорнийския университет в Санта Барбара.

 
Градът на Путин и Петър Велики през ноември
В края на ноември Санкт Петербург е златно-магичен и леко уединен в кехлибарената прегръдка на есента. Такъв го вижда през обектива си българинът странник Светлин Иванов-Лаубер. „ Санкт Петербург е съществувал дълго преди Путин.

По-точно - 250 години преди раждането на държавника, чийто мразовит взор ни облъчва с решителността си ден след ден от вестници, телевизия, интернет “ - по този начин стартира своя трогателен роман Светлин.

И продължава: „ 200 години от своята история Санкт Петербург е бил столица - величествена и именита, разточителна и искрометна. Основана като имперски център през 1703-а от различен общественик - Петър Велики. Почти двуметров на растеж, великан в мисълта и размаха си. Руският Луи XIV - северният Крал-Слънце “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР