Започнато е разследване за случая в Пирин, при който частен

...
Започнато е разследване за случая в Пирин, при който частен
Коментари Харесай

Хеликоптерът, с който спасиха турист в Пирин, нямал право да лети

Започнато е следствие за случая в Пирин, при който частен хеликоптер се отзова, с цел да избави потърпевш екскурзиант в планината.Това разгласи министърът на превоза Христо Алексиев. Той посочи, че хеликоптерът не е имал право да лети, тъй като няма лиценз за експлоатационна валидност. От своя страна инж. Мариян Боновски съобщи, че е извършил човешкия си дълг.

„ Г-н Боновски няма удостоверение за ръководство на въздухоплавателно средство. Той е летял в прорез с всевъзможни правила и заради това има следствие. Това са въздушни джигити. Все едно да управляваш кола без механически обзор, без брошура. Той е летял в зоната под 300 метра и по тази причина не се желае особено позволение, само че по този начин или другояче този полет е нерегламентиран сигурно. След като завърши инспекцията, обстоятелствата и данните ще бъдат предоставени на прокуратурата ”, съобщи Христо Алексиев, представен от " Нова ".

Междувременно транспортният министър обяви, че страната работи за това доникъде на годината страната да има една въздушна кола за спешна помощ чартърен.  До 16 януари е срокът за подаване на предложения, а процедурата за лизинг е на стойност към 1 млн. евро. Дейността се чака да бъде поета от държавният авиационен оператор, а страната ще финансира единствено незабавните медицински случаи, само че не и избавяне в планината.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР