Започналото наказателно производство на Спецпрокуратурата и КПКОНПИ на територията на

...
Започналото наказателно производство на Спецпрокуратурата и КПКОНПИ на територията на
Коментари Харесай

Флагман: След безпрецедентния арест на кмета на Несебър ще последват още масови арести, след сигнали в цяла България

Започналото наказателно произвеждане на Спецпрокуратурата и КПКОНПИ на територията на община Несебър от събота оформя наклонност, която може да изправи Министерство на вътрешните работи и правосъдната власт в Бургаска област в обстановка, в каквато в никакъв случай до момента не са били по време на избори, съобщи Флагман.бг.

Припомняме, че такива сигнали има за общини в цяла България. 

 

Сигнали, освен това не анонимни, а с действителни подписи и лица, текат към районните прокуратури и ДАНС в две общини. До Флагман.БГ бяха изрпатени копия на два сигнала, касаещи общините Средец и Приморско.

Първият сигнал, който дойде в публицистичната ни поща, е без щемпел от входящ номер, само че със всички останали реквизити, сочещи подателят Живко Минков Гърков – претендент за кмет в община Средец от Политическа партия Съюз на демократичните сили като виновен за формирания текст. Сведението, по което би трябвало да работят способените органи, е изпратено до Районната прокуратура и началника на РУ-Полиция в Средец, до шефа на ДАНС в Бургас, с копия до централата на Политическа партия Съюз на демократичните сили в София и регионалното управление на Политическа партия Съюз на демократичните сили в Бургас. 

Подробно е разказан казусът, който съгласно Гърков бил повече от сериозен – общият брой на действително гласуващите всекидневно не бил по-голям от 8000, а към днешна дата записаните по сегашен адрес трансферират цифрата 1500, което съставлява съвсем 20% от нормално гласуващите. Тези регистрации били всеобщо в град Средец и селата Загорци, Факия, Момина черква, Дебелт, Драчево и Голямо буково. 

Според Гърков, който в предходния мандат беше общински консултант от коалиция Политическа партия НФСБ и Политическа партия СЕК, а в този момент е претендент за кмет от Съюз на демократичните сили, тези новорегистрирани евентуално не са попълнили декларациите си собственоръчно, нито даже са ги подписали самите те. Заявленията им за гласоподаване били попълнени и подписани от близки до актуалната общинска администрация. 

Гърков показва, че не може да бъде прецизен в броя на нарушителите на член 99а от Закона за гражданската регистрация, който не разрешава в едно жилище да се настанят повече от двойно на нормалния брой обитетели. Той се базира в своя сигнал на анонимни жители от общината, които твърдяли, че в парцели на сегашния ръководител на Общинския съвет – Динко Цъцаров  и на шефа на Дирекция „ Общинска администрация “ Сергей Стоилов, както и на техни родственици, били регистрирани лица, които не обитавали трайно на територията на общината, а щели да бъдат ангажирани само за гласуването в изборния ден. 

По надолу в сигнала, който би трябвало да бъде разследван от Прокуратурата, Гърков се притеснява и за още нещо – от високия брой на „ ангажирани за изборния ден „ гласоподаватели “ по сегашен адрес, които вероятно ще бъдат обезщетени финансово за направените транспортни и други разноски, както и за отнетото време, което би могло да се квалифицира като пазаруване на гласове “.

Накрая кандидат-кметът на Съюз на демократичните сили прецизира, че се базира на частична информация, която е изтекла импровизирано, само че разчита на бързите и способени дейности, които да допринесат за осъществяване на почтени и неманипулирани избори. Този сигнал ще бъде импортиран всеки миг, потвърдиха пред Флагман.БГ от Политическа партия Съюз на демократичните сили.

Очаквайте по-късно какво се случва и в община Приморско по отношение на пазаруването и продаването на гласове. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР