Започнахме да събираме пари за детска болница в Румъния праз

...
Започнахме да събираме пари за детска болница в Румъния праз
Коментари Харесай

Как хората в Румъния събират 43 млн. евро за детска болница

Започнахме да събираме пари за детска болница в Румъния праз 2018 година Сега тя към този момент е подготвена и през януари ще посрещне първите пациенти.

Това споделиха в студиото на Euronews Bulgaria Оана Джорджиу, която е в основата на дарителската акция Give Life, събрала 43 млн. евро за построяването на детската болница.

Локацията е доста значима, тази болница се намира в южната част на Букурещ. Имаме пространство, тъй като не е в самия град. Направихме доста места, на които децата да могат да играят, с цел да не се усещат като в болница, добави Ралука Шоайта, проектант на плана.

За мен не е обикновено в една европейска страна в този век да няма детска болница. Подобна беше обстановката в Букурещ, където въпреки всичко има три детски лечебни заведения, само че няма една, която да предложи цялостната грижа за децата. Виждаме, че в България имате потребност от това нещо. Гражданското общество би трябвало да работи дружно с държавното управление в тази посока, сподели още Джорджиу.

Много е значимо екипът да има опит при проектирането на болничното заведение. Много комплицирано и сложно е и връзката сред другите специалности в болничното заведение е доста значима, посъветва Шоайта.

Всъщност събрахме повече от 43 млн. евро. Накрая болничното заведение струваше 53 млн. Успяхме да убедим повече от 350 000 румънци да дарят. Много е значимо в една страна хората да си имат доверие един на различен, с цел да подаряват.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР