Започнахапроявите, посветени на Националния празник на Република България – 3

...
Започнахапроявите, посветени на Националния празник на Република България – 3
Коментари Харесай

Габрово ще отбележи националния празник 3 март и 145-та годишнина от Освобождението на България

Започнахапроявите, отдадени на Националния празник на Република България – 3 март и отбелязването на145-та годишнина от Освобождението на България, които Община Габрово провежда. Началото постависъс среща – диалог с проф. Петър Стоянович, коятосе състоя вчерав Ритуалнта зала на Община Габрово.Какво мислят младежите на Габрово, а и освен те, за свободата, събитията довели до подписването на Сан Стефанския кротичък контракт и други незададени въпроси към тази дата - всичко това бе във фокуса на срещата.

На 2 март, 18:00 ч. Ансамбъл Чинари, групировка Булгарина, Формация Българи и Чинари Дръмс ще показват в Габрово музикално - танцов театър " Възрожденски разкази ", построен по стиховете на Христо Ботев. Хореографията пресъздава борбения дух и мощ на българите, а богатата палитра от национални носии и възрожденски костюми в допълнение обогатяват спектакъла. Хореограф, сценарист и режисьор на спектакъла е Асен Павлов.Билетите са пуснати за продажба в Туристически информативен център /ул. " Опълченска " 11/, а в деня на спектакъла ще могат да бъдат закупени на касата в спортната зала от 13:00 до 18:00 ч. Цената на билета - 3 лева

Празничният 3 март ще стартира в 9:00 ч. с панихида, отслужена от габровските свещеници. Мястото е Братската могила до храм „ Успение на Пресвета Богородица “. В 9:30 е ритуалът по издигане на националния байрак, в който присъединяване ще вземе Младежкият гвардейски отряд при ПТГ „ Д-р Никола Василиади “. Програмата за деня продължава на връх Шипка с празничен концерт „ България ПЕЕ с Йордан Камджалов и присъединяване на хора на Музикална лаборатория за Човека “ от 11:00 ч. Тридесет минути по-късно стартира формалната гала по поднасяне на венци и цветя. Мероприятията на Върха ще се състоят на тържествения метод към Паметника на Свободата.

За всички искащи да посетят тържествата на връх Шипка има обезпечен превоз, който потегля от пл. „ Възраждане “ – началният разгласен час е 8:30. След привършване на мероприятията рейсовете към Габрово стартират да извозват от 12:30 ч. Цената на еднопосочния билет е 6,00 лева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР