Започнаха великите пости и много от хора, които ги спазват,

...
Започнаха великите пости и много от хора, които ги спазват,
Коментари Харесай

Бабината пъстра зеленчукова супичка: Идеална е за постите, вкусна и пълна с витамини

Започнаха великите пости и доста от хора, които ги съблюдават, несъмнено изпитват компликации в правенето на дневното си меню. Точно по тази причина ще ви предложим рецептата за една пъстра зеленчукова чорба, която има неизброими прерогативи. Най-важните – ужасно е вкусна и е цялостна с витамини. А и е доста лесна за осъществяване, подобаваща даже и за цялостни дебютанти в кухнята. Идеална е, несъмнено, и за тези, които не постят.

Ето и нужните артикули:
✔️ картофи – 2 броя,
✔️ моркови – 1 брой,
✔️ домати – 1 брой,
✔️ чушки – 1 брой,
✔️ целина – 1/4 глава,
✔️ пащърнак – 1/2 корен,
✔️ фиде – 30 грама,
✔️ магданоз – 1/2 връзка,
✔️ сол – ½ чаена лъжичка,
✔️ олио – 3 супени лъжици.

Първата ви задача е да почистите и измиете зеленчуците. След това ги нарежете на дребни кубчета с идентичен размер. Сипете два литра вода в огромна тенджера и поставете на котлона. Когато заври прибавете половин чаена лъжичка сол и три супени лъжици олио. Изсипете във врящата вода морковите, целината и пащърнака, изчакайте една-две минути, след което отнемете от огъня и поставете похлупак на тенджерата.

След десетина минути прибавете и картофите и чушката. Повторете същата процедура за завиране – усилете огъня, откакто водата кипне изчакайте една-две минути, намалете силата на котлона и още веднъж сложете капака. След още десетина минути прибавете и нарязания на ситно домат, без този път да вършиме каквото и да е – просто го сипете в тенджерата и още веднъж затворете с капака.

След като зеленчуковата чорба е съвсем подготвена прибавете и начупеното на дребно фиде и изчакайте до цялостното му сваряване, т.е. още 7-8 минути. След като свалите тенджерата със зеленчукова чорба от котлона прибавете и ситно нарязания магданоз. Това е!
Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР