Започнаха проверки на агнешкото месо и яйцата преди Великден. От

...
Започнаха проверки на агнешкото месо и яйцата преди Великден. От
Коментари Харесай

БАБХ: В магазините за Великден има предимно българско месо

Започнаха инспекции на агнешкото месо и яйцата преди Великден. От Агенцията по сигурност на храните (БАБХ) ще наблюдават какъв е произходът на продуктите и дали не е изминал срокът им за предпазване.

Традиционните инспекции ще продължат до 17 април, а в случай че има нередности, това може да докара до затваряне на търговски обекти и заличаване на негодни храни. От БАБХ оповестиха, че санкцията за нелоялни търговци е от 1000 до 3000 лв. за първо нарушаване.

Предстои да се вършат и проби на яйцата преди празника. Проверяват се и агнешкото, козунаците, пресните зеленчуци и боите за яйца.

" Визуално хубавото агнешко е с прелестно розово-червен цвят, гладка повърхнина, без оводняване и със характерен мирис. В магазините в София се предлага най-вече българско месо. Има и вносни от Северна Македония, единствено от утвърдени предприятия ", съобщи Бистра Иванова от БАБХ пред " Нова нюз ".

Според притежател на месарница цената е много висока, най-малко с 2 лева на кг от горната страна по отношение на предходната година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР