Започнаха нови обучения на ученици за реакция при бедствия и

...
Започнаха нови обучения на ученици за реакция при бедствия и
Коментари Харесай

Над 50 училища са избрали да преминат обучение за реакция при природни бедствия и аварии на полигона на СО

Започнаха нови образования на възпитаници за реакция при бедствия и повреди на общинския полигон в Панчарево. За образование до в този момент са се записали над 50 столични учебни заведения , заяви шефът на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столичната община Красимир Димитров.

Тази година ново в програмата е лекция на специалисти от Държавна организация сигурност на придвижването и Пътна полиция към Столична дирекция на вътрешните работи . Знанията за пътна сигурност за доста значими.

Предвидени са също и познавателни игри и викторини , а за участниците са готови и грамоти. Часовете по предварителна защита ще се организират в две групи заран и след обяд.

Полигонът на Столична община бе основан за образование по предварителна защита на естествени бедствия, като до момента са минали хиляди възпитаници . Обученията се правят на площадки за реакция при наводнения, трусове, пожари, както и за пътна сигурност.

На терен децата могат да видят избавителни действия , да научат какво би трябвало да създадем при пожар и по какъв начин да се предпазим, в случай че има наводняване или земетресение. Спасяването на човешки живот е най-важно и знанията по какъв начин да се предпазим и да помогнем на другия са извънредно значими .

Аварийните екипи на общината са подготвени и разполагат със профилирано съоръжение и техника за реакция при разнообразни бедствия.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР