Започнаха консултациите на БСП за България при президента в рамките

...
Започнаха консултациите на БСП за България при президента в рамките
Коментари Харесай

Нинова пред Радев: Ако третият мандат дойде при нас, ще търсим общите пресечни точки с другите партии, без ГЕРБ и ДПС

Започнаха консултациите на " Българска социалистическа партия за България " при президента в границите на процедурата за връчване на изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Преди малко ГЕРБ-СДС потвърдиха, че те ще върнат незабавно втория мандат след неговото връчване. Това слага в огромна тежест третия мандат, сподели при започване на срещата президента Румен Радев. Президентът съобщи, че е значимо да се чуе позицията на Българска социалистическа партия по какъв начин счита да се действа и по какъв начин вижда намирането на работеща формула.

„ Страната е изправена пред редица провокации. Вчера имахме задълбочени полемики в границите на Консултативния съвет за национална сигурност, Благодаря и за взетото отношение при присъединяване на госпожа Нинова в този Съвет. Това слага с особена заостреност нуждата от образуване на постоянен кабинет в рамките на актуалното Народно заседание. Преди малко вашите сътрудници от ГЕРБ-СДС потвърдиха своята позиция, че ще върнат незабавно втория мандат при неговото връчване. Това слага огромна тежест върху третия мандат и дали българският парламент ще може да отговори на упованията на българските жители, или ще бъде прахосан още веднъж. За това трябват разговор, отговорност и конструктивност. Именно Българска социалистическа партия беше тази, която в консултациите сред партиите от 46-ия парламент досега прояви отговорност, зрялост и мъдрост. Разчитам, че и отсега нататък ще продължавате да търсите и работите за допирни точки сред другите партии, за ясни цели и цели в полза на българските жители, на модернизирането на страната, явен небосвод на взимане на решения, за нормализиране на политическия разговор в границите на 46-ия парламент “, добави Румен Радев.

Нинова от своя страна съобщи, че " Българска социалистическа партия за България " са си сложили две задания.

„ Първата е актуализация на бюджета в три направления – стабилизиране на здравната система за посрещане на Коронавирус рецесията, преизчисляване на пенсиите и увеличение на приходите, с цел да могат българските жители да посрещнат ценовия потрес и нарастването на цените на ток, парно, храни и най-необходимите артикули. Третата посока е подготовка на страната за възможна мигрантска вълна. Това виждаме като оферти по импортираната от служебния кабинет актуализация на бюджета, които ние е създадем сред първо и второ четене за неговото възстановяване, Втората задача, която сме си сложили, е да поставим оптимални старания да се сформира постоянен кабинет. В това отношение може да се разчита на невъзмутим разсъдък, устойчиво и отговорно държание от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, което ние показахме и при първите договаряния. За нас беше най-важно да стигнем до единодушие по цели. Благодарение на напъните на екипите на двете страни в Народното събрание успяхме да реализираме висока степен на единодушие по тези най-важни въпроси 0 рецесиите, коти ние предстоят “, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Ако третия мандат пристигна при нас ще продължим по метода, по който до момента - съответно, градивно и умно в търсене на общите пресечни точки с сътрудниците от другите парламентарно показани партии без ГЕРБ и Движение за права и свободи, сподели Корнелия Нинова.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/1071882130008573
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР