Започнаха аварийно-възстановителните работи по отстраняване на възникналите проблеми с водоснабдяването

...
Започнаха аварийно-възстановителните работи по отстраняване на възникналите проблеми с водоснабдяването
Коментари Харесай

Започна отстраняването на проблема с водоснабдяването в с. Български извор

Започнаха аварийно-възстановителните работи по премахване на зародилите проблеми с водоснабдяването в село Български извор. Там през вчерашния ден беше оповестено отчасти бедствено състояние поради забележителните вреди на водоснабдителната инфраструктура в следствие от падналите значителни превалявания на 8-ми и 9-ти март.

От през вчерашния ден на разнообразни места в селото са ситуирани 9 броя водоноски, от които жителите се доставят с вода. Днес бяха осъществени подготвителни действия на пътя, който води до контейнер, захранващ селото.

Към момента той се цялостни с вода, като по този метод ще се обезпечи водоснабдяване по няколко часа в денонощието. Доставени са и нужните тръби за създаване на краткотрайно трасе за възобновяване на водоподаването.
Обявиха отчасти бедствено състояние в с. Български извор Причината е пресечен тръбопровод
Същевременно всички ограничения, избрани със Заповед на кмета на Община Тетевен за преодоляване на бедствието, се извършват. Поддържа се добра връзка сред всички институции, които работят взаимно за справяне с зародилите проблеми.

Осигурен е естествен публичен ред. Уведомени са Областна дирекция по сигурност на храните - Ловеч с оглед взимане на отношение по подготвеност, както и РЗИ – Ловеч.

Приемът и занятията в ДГ,,Здравец “ с. Галата изнесени групи в с. Български извор, са прекратени, за предприемането на превантивни ограничения по отношение на оповестеното отчасти бедствено състояние и записаните случаи на COVID-19 на територията на Република България.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР