Започна заседанието на Софийския градски съд по мярката за неотклонение

...
Започна заседанието на Софийския градски съд по мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Гледат мярката на Георги Семерджиев под засилена охрана заради агресивно поведение

Започна съвещанието на Софийския градски съд по мярката за неотклонение на Георги Семерджиев, обвинен за тежката катастофа с две жертви в София. СГП внесе в съда мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Обвиняемият Георги Семерджиев е нападателен и затова защитата в правосъдната зала е подсилена. Според източници на Българска национална телевизия, през днешния ден той се е опитал да се нахвърли върху прокурорката, която му е предявила обвиняването.

Преди да влезе в правосъдната зала, той резервира безмълвие пред медиите.

От прокуратурата по-рано оповестиха, че му е повдигнато ново обвиняване.

" Той е притеглен за ПТП, което съставлява изключително тежък случай - настъпила е гибелта на 2 млади дами и са осъществени голям брой нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, за това закононарушение се планува отнемане от независимост от 5 до 20 години. Второто закононарушение е приложимост на моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции - в кръвта на Семерджиев са открити амфетамин и метамфетамин при предходен случай на 10 юни ", съобщи на брифинг Христо Кръстев, заместител на Софийската градска прокуратура.

По думите му, това закононарушение планува отнемане от независимост от 1 до 3 години.

Взета е кръвна проба от лицето след тежката злополука и се чака излизане на експертизата, като забавянето на вземането на тестът не е проблем. Автотехническата експертиза с какъв брой се е движил автомобилът на Георги Семерджиев при жестоката злополука също към момента не е подготвена.

Според прокуратурата е налице действителна заплаха Георги Семерджиев да извърши друго закононарушение.

Прокуратурата ревизира и дали чиновници на Министерство на вътрешните работи по някакъв метод са помагали на Семерджиев да избяга от злополуката и дали над него е имало " чадър " за предходни нарушавания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР