Започна заседанието на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта

...
Започна заседанието на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Депутатите обсъждат зачестилите случаи на насилие между деца

Започна съвещанието на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, съобщи кореспондент на Novini.bg.

На нея депутатите разискват казуса със зачестилите случаи на принуждение под всякаква форма от и над деца и проявление на фрагменти от такива в обществените мрежи.

"Случаите на свирепост измежду деца зачестиха обезпокоително. Тук приказваме и за насилието, което се популяризира в интернет. В редица страни законодателят е решил този проблем. Затова през днешния ден би трябвало да излезем с ясни и съответни решения, съобщи ръководителят на комисията Иван Ченчев от „ Българска социалистическа партия за България “.



Директорът на столичното 51 СУ „ Елисавета Багряна “ Асен Александров предложи редица ограничения, с които да се лимитират фрагментите на принуждение в интернет. Сред тях са да се смъкват фрагментите с принуждение от обществените мрежи, а отговорните да носят наказателна отговорност и санкции в размер от 5 000 до 10 000 лв., в случай че са малолетни, глобите да са за родителите.

Отбелязва се, че все по-често децата, проявяващи принуждение, изпитват нужда да покажат действието си на колкото се може повече хора.

Очаквайте детайлности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР