Започна записването за хуманитарната Програма за настаняване на разселени лица

...
Започна записването за хуманитарната Програма за настаняване на разселени лица
Коментари Харесай

Ето какви са сумите и условията за подпомагане в новата програма за бежанци от Украйна

Започна записването за филантропичната Програма за настаняване на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България за интервал от 1 юни до 31 август 2022 година, оповестиха от Министерството на туризма.

По предложение на Националния щаб беше признато решение за новата филантропична стратегия за настаняване на лица с краткотрайна протекция.

Помощта се планува да се употребява, както следва:

а) предпочитано в обекти, вписани в основания за задачите на осъществяването на програмата Регистър тук-там за подслон;

б) в категоризирани или регистрирани места за настаняване, вписани в Националния туристически указател.

Лицата, извършващи активност в обектите, вписани в Националния туристически указател и в Регистъра тук-там за заслон вземат участие в програмата, като дават на разселените лица следното: нощувка и изхранване (закуска, обяд и вечеря) в общ размер на 15 лева . (петнадесет лева) без Данък добавена стойност, респ. 16,35 лв. (шестнадесет лв. и тридесет и пет стотинки) с включен Данък добавена стойност при ставка в размер на 9% за категоризираните места за настаняване и 18,00 лв. (осемнадесет лева) с включен Данък добавена стойност при ставка в размер на 20% за некатегоризираните места за заслон. Разходите за Данък добавена стойност са за сметка на Програмата.

Предвижда се и вид на нощувка без изхранване с размер на помощта от 10.00 лева (десет лева) без Данък добавена стойност, респективно 10,90 лв. (десет лв. и деветдесет стотинки) при ставка в размер на 9% за категоризираните места за настаняване и 12,00 лв. (дванадесет лева) с включен Данък добавена стойност при ставка в размер на 20% за некатегоризираните места за заслон. Разходите за Данък добавена стойност са за сметка на Програмата.

Програмата се управлява от Министерството на туризма, като се финансира от принадлежности на Европейския съюз.

В приложението към програмата е организиран редът за отчитане и разплащане на предоставената филантропична помощ, включващ инструкции за потребление на Системата за ръководство на националните вложения (СУНИ) за кандидатстване, отчитане и разплащане на помощта.

Настаняването на разселените лица с краткотрайна протекция в обектите за заслон и местата за настаняване се реализира само от Националният контактен център към Правителствения портал за Украйна, в съгласуваност с Оперативната координационна група в Министерския съвет (ОКГ).

Настаняването посредством Националния контактен център е наложително изискване за изплащането на филантропичната помощ.

Регистрацията на хотели за програмата към този момент е налична и се реализира на телефон на националната телефонна линия – 02 905 5555 или посредством изпращане на попълнения пример за електронна регистрация до [email protected].

Срокът за записване е до 25.05.2022 година, а формулярът за попълване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР