Започна военният парад по повод Деня на победата на Съветския

...
Започна военният парад по повод Деня на победата на Съветския
Коментари Харесай

Путин на парада в Москва: Русия дава превантивен отпор на агресията на Запада

Започна военният церемониал във връзка Деня на успеха на Съветския съюз във Втората международна война на Червения церемониал в Москва. Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че сега страната му дава предпазен отпор на експанзията на Запада посредством „ специфичната военна интервенция “ в Украйна.

"Близо до границите на Русия се създаваше непосредствена опасност, приготвяше се офанзива, в това число против Крим ", съобщи съветският водач.

Путин означи, че 9 май 1945 година е вечно вписан в международната история като успех на обединявания руски народ, неговото единение и духовна мощност, невиждан героизъм на фронта и в тила. "Денят на успеха е блиък и безценен за всеки от нас. Няма семейство в Русия, което да не е наранено от Великата отечествена война. Споменът за нея не избледнява ", означи Путин, наблягайки, че на този ден, в нескончаемия поток на Безсмъртния полк, деца, внуци и правнуци от онази война носят фотоси на свои родственици, починали бойци, завинаги останали млади и умряли ветерани.

По думите на Путин, "опълченците в Донбас и бойците на съветската войска се бият на лична земя, където техните предшественици са победили врага ".

На парада на Червения площад участват и военнослужещи, пристигнали непосредствено от зоната на военни дейности в Донбас, означи още той.

„ В този миг, в тези дни, вие се сражавате за нашия народ в Донбас, за сигурността на нашата татковина - Русия “, съобщи президентът, обръщайки се към парадните редици военни на Червения площад.
Президентът уточни, че „ Русия е призовала Запада към почтен разговор, само че всичко е било на вятъра “. „ Русия постоянно се е застъпвала за основаването на система на равна и неделима сигурност, жизненоважна за цялата международна общественост “, акцентира Путин. „ Миналия декември предложихме да сключим съглашение за гаранции за сигурност, Русия прикани Запада към почтен разговор за намиране на рационални компромисни решения, за отчитане на ползите един на различен. Всичко беше на вятъра! Страните от НАТО не пожелаха да ни чуят, което значи, че в действителност те са имали напълно разнообразни проекти и ние го видяхме. Откровено се приготвяше следващата наказателна интервенция в Донбас, навлизане в историческите ни земи, в това число Крим “, съобщи съветският водач.

На парада в Москва и в още 27 града на Русия вземат участие през днешния ден общо 65 000 военнослужещи и ще бъдат показани към 2,4 хиляди мостри на въоръжение и военна техника. В Москва в парада вземат участие 11 хиляди военни и механизирана колона с 131 единици военна техника. Над тях трябваше да прелетят 77 вертолета и самолета, само че прекосяването на авиацията беше анулирано поради несъответствуващи метеорологични условия.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР