Започна укрепването на при 107-ми км на второкласния път ІІ-53

...
Започна укрепването на при 107-ми км на второкласния път ІІ-53
Коментари Харесай

По ОПОС започна укрепване на свлачището при 107-ми км на път ІІ-53 Елена - Сливен

Започна укрепването на при 107-ми км на второкласния път ІІ-53 Елена - Сливен - Ямбол. Проектът се финансира от Оперативна програма „ Околна среда “ 2014-2020 година посредством Кохезионния фонд и националния бюджет. Второкласният път Елена - Сливен, преминаващ през прохода „ Вратник “, е най-пряката връзка сред градовете Велико Търново и Сливен и е значима пътна връзка за общините Елена и Сливен с дребните обитаеми места с. Бяла, с. Стара река, с. Новачево, с. Градско, с. Жълт бряг и с. Бяла паланка.
Интензивните превалявания през май 2015 година активизираха свлачищен развой при км 107+200 на второкласния път на територията на област Сливен и от този момент е лимитирано прекосяването в правата на МПС над 10 тона.
 Свлачището на ул. Странджа в Асеновград към този момент е укрепено Свлачището на ул. " Странджа " в Асеновград към този момент е укрепено
„ Приключи ремонтът на сектора от улица „ Странджа “, за който община Асеновград бе поела ангажимент. “ Това съобщ...
Проектът за възобновяване на сектора планува построяването на укрепителна пилотно-анкерна структура за трайно стабилизиране на сектора, проверка на съществуващите отводнителни уреди, възобновяване на стоманобетоновата регула и на пътната настилка, полагане на нова хоризонтална маркировка и монтаж на нови пътни знаци. С реализацията на плана ще се усъвършенства комфортът, бързината и сигурността при пътешестване.
Строително-монтажните работи ще се правят поетапно, без да се затваря второкласният път. Срокът по контракт е 4 месеца.
Изпълнител на обекта е „ Хидро-Вод Строй “ ДЗЗД, в което вземат участие: „ Хидрострой “ АД и „ ВДХ “ АД. Договорът им е за 2 155 352.87 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е предоставен на „ Булинженеринг-ТС “ ЕООД. Техният контракт е на стойност 33 432 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол ще бъде сбъднат от „ Геоконструкт “ ООД, като цената на контракта е 12 000 лева с Данък добавена стойност.
Възстановяването на свлачището е част от плана „ Превенция и противопоставяне на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа - Фаза 2 “ по Оперативна програма „ Околна среда “ 2014-2020 година В него са включени общо 5 обекта. Общата стойност на плана е 17 815 006,80 лева с Данък добавена стойност. Финансирането от Кохезионния фонд е 15 142 755,78 лева с Данък добавена стойност, а националното съфинансиране е 2 672 251,02 лева с Данък добавена стойност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР