Започна церемонията по коронацията на Чарлз Трети.Джъстин Уелби, архиепископ на

...
Започна церемонията по коронацията на Чарлз Трети.Джъстин Уелби, архиепископ на
Коментари Харесай

Да живее кралят: Започна коронацията на Чарлз Трети

Започна церемонията по коронацията на Чарлз Трети.

Джъстин Уелби, архиепископ на Кентърбъри, стартира службата .

" Скъпи почитаеми, ние сме се събрали, с цел да се поклоним и да възхвалим Всемогъщия Бог; да отпразнуваме живота на нашите народи; да се помолим за Чарлз, нашия крал; да признаем и да благодарим за живота му в работа на тази нация, на кралствата и на Британската общност; и да станем очевидци с наслада на неговото помазване и коронясване, на това, че е обособен и отдаден в работа на своя народ. " Нека се посветим еднообразно, с тяло, разум и дух, на актуализирана религия, радостна вяра и ангажимент да си служим един на различен в обич, " прикани Уелби, съобщи БГНЕС.

Неговото въведение беше последвано от осъществяване на " Kyrie eleison " - за първи път музикално произведение на уелски език се извършва на коронация.

Застанал до 700-годишния стол за коронация, Чарлз се обърна с лице към четирите страни на абатството, с цел да бъде провъзгласен за " безспорен крал " пред паството.

Събралите се ликуваха с думите " Бог да пази крал Чарлз! ", последвано от тръбни звуци при всяка декларация.

Чарлз постави коронационната клетва - законово условие, защото законът, признат през 1689 година, задължава крал Уилям и кралица Мери да обещаят да поддържат протестантската религия. През същата тогавашният Народното събрание приема закон, който не разрешава на всеки католик да заеме трона - предписание, което към момента е в действие. Този закон води началото си от времето на Тюдорите в Англия през 1500 година, когато крал Хенри VIII прекъсва католическите си връзки и основава Англиканската черква, с цел да може да приключи първия си брак с испанската Екатерина Арагонска.

" Аз, Чарлз, тържествено и откровено в наличието на Бога изповядвам, потвърждавам и декларирам, че съм правилен протестант и че съгласно същинското желание на постановленията, които обезпечават протестантското заместничество на престола, ще поддържам и подкрепям упоменатите постановления в границите на силите си съгласно закона ", сподели той.

След клетвата от страна на краля, той седна на стола на властта.

Църковният хор пее Gloria in Excelsis Deo (Слава на Бога във висините).

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР