Започна Световният икономически форум в Давос (21-24 януари). Около 3000

...
Започна Световният икономически форум в Давос (21-24 януари). Около 3000
Коментари Харесай

Давос 2020: Земята няма време за лицемерие, уважаеми световни лидери

Започна Световният стопански конгрес в Давос (21-24 януари). Около 3000 ще бъдат участниците в едно от най-големите стопански събития в целия свят. Швейцарският зимен курорт приема международни водачи като президента на САЩ Доналд Тръмп, канцлера на Германия Ангела Меркел, както и екоактивисти като Грета Тунберг.
Това е 50-ата юбилейна годишна среща на форума, който се е трансформирал в естрада за договаряния и дискутиране на устойчиви решения за бъдещето на Планетата.
Темата на Давос 2020 е „ Заинтересовани страни за един кохерентен и резистентен свят “, като полемиките са фокусирани върху седем съществени акцента: „ Как да спасим планетата “, „ Технологии за положително “, „ Един здрав свят “, „ Прозрачен бизнес “, „ Обществото и бъдещето на труда “, „ По-добрия бизнес “ и „ Отвъд геополитиката “.
Българският министър председател Бойко Борисов участва на форума по тематиката за интеграцията на Западните Балкани в Европейския съюз. В подтекста на полемиката за икономическото развиване на Централна и Източна Европа, министър-председателят визира и тематиката с климатичните промени в подтекста на Европейската зелена договорка.
Сигурността на Световния стопански конгрес ще коства 45 млн. швейцарски франка или 46,5 млн. $. Ако на форума дойде стопанинът на Белия дом, разноските за сигурността евентуално ще надскочат предварителните проекти.

Дали проблемите на Земята обаче ще развълнуват световните играчи сред лицемерните ръкостискания и фамилните фотоси, следва да разберем.събра в задатък някои от тематиките на форума, свързани с човешкия фактор и неговото въздействие върху биосферата.

Новият отчет за световните опасности на Световния стопански конгрес отбелязва, че загубата на естествените запаси слага света в планетарна рецесия. Човечеството към този момент е унищожило 83% от дивите бозайници и половината от всички растения. Антропогенният фактор мощно е трансформирал три четвърти от сушата и две трети от морската среда. Един милион типове са изложени на изгубване през идващите десетилетия - % от десетки до стотици пъти по-висок от междинния за последните 10 милиона години.

Загубата на биологично многообразие и сривът на екосистемите са една от петте най-големи закани, пред които ще се изправи човечеството през идващите 10 години. " Нашите общества и стопански системи разчитат на биоразнообразието по съществени способи. Изследванията демонстрират, че 44 трилиона щатски $ генериране на икономическа стойност (над половината от общия Брутният вътрешен продукт в света) умерено или мощно зависят от природата и нейните запаси. Загубата на цели биоценози и биотопове има значение за множеството предприятия - посредством въздействия върху интервенциите, веригите за доставки, пазарите и други
Вижте още акценти от отчета в идващото видео.
Сподели с твоите другари

С напредването на 2020 година стопанската система на Земята е сложена на кръстопът. Нарастващото неравноправие, комерсиалното напрежение, софтуерните разстройства, изменението на климата и геополитическата неустановеност заплашват да окажат тежест върху към този момент нестабилния стопански напредък при започване на новото десетилетие.
Както излиза наяве от различен отчет на форума, отдаден на световните опасности, международната стопанска система „ е изправена пред нараснал риск от застоялост. Докато жителите по света стачкуват против политическите и икономическите условия, в които са сложени, те показват и опасенията си по отношение на цели политико-икономически системи, които изострят неравенството “. 
Сподели с твоите другари
Международният валутен фонд понижи вероятностите за световен напредък за 2019 и 2020 година, като означи, че „ възходящите търговски и геополитически спорове са засилили несигурността за бъдещето ".
Светът е в икономическа „ преломна точка “, се отбелязва и в най-новия документ на Форума за световна конкурентоспособност. Анализът акцентира „ противоположната реакция против капитализма, глобализацията, технологиите и елитите “. В същото време в отчета се показва, че комерсиалното и геополитическо напрежение попречват международните вложения и усилват шоковете в доставките, в това число - „ спирания на световните вериги на доставки, неочаквани скокове на цените или спирания в съществуването на основни запаси “.

Въпреки тези напълно действителни провокации пред икономическата рамка, има и причина за оптимизъм през новата година - в случай че политиците и бизнес водачите работят в съгласуваност както бързо, по този начин и мощно. Ако?!
Сподели с твоите другари
Преходът към по-зелена и по-равна стопанска система е не просто вероятен, само че е належащ за възобновяване на продуктивността. Давос е мястото, на което ще стане ясно дали технологиите и Четвъртата индустриална гражданска война ни оферират инструментите за реализирането на тази визия.


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР