Започна свещеният месец Рамазан. Джамиите обаче тази година остават затворени.

...
Започна свещеният месец Рамазан. Джамиите обаче тази година остават затворени.
Коментари Харесай

530 души са под карантина в Кърджали, над 160 са пристигнали от Турция

Започна свещеният месец Рамазан. Джамиите обаче тази година остават затворени. От основното мюфтийство приканват молитвите да се извършват у дома и да не се раздава храна. В същото време със заповед на здравния министър от тази нощ границата с Турция е затворена напълно.
"Още от началото на рецесията сме въвели ограничавания, в това число и за джамиите. Направихме среща с всички мюфтии, всички джамии са затворени. Всички са осведомени с това, че не би трябвало да идват в джамиите ", увери кметът на Кърджали Хасан Азис пред NOVA. Той изясни, че в дребните обитаеми места има организация за ограничение на придвижването на популацията. Органите на реда ще наблюдават и дали хората се събират.
"Имаме доста точна информация и организация за хората, които идват от Турция. От началото на карантинния интервал до момента 161 души са пристигнали от Турция. Само през последната седмица броят на пристигналите е към 60 души, пристигнали с 3 рейса. Общо пристигнали от всички страни са 1096 души, които водим на доклад ", съобщи Хасан Азис.
Директорът на РЗИ - Кърджали доктор Виктор Кирчев изясни, че хората, сложени под карантина в региона, са 530. На над 1000 души карантината към този момент е изтекла. В Кърджали има 13 случая на ковид, всички имат епидемиологична връзка, с изключение на един.
"Той е бил доста динамичен, имал е доста контакти, като по този метод се е заразил ", изясни Кирчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР