Започна срещата по казуса "Калиакра", която е организирана от премиера

...
Започна срещата по казуса "Калиакра", която е организирана от премиера
Коментари Харесай

Нено Димов: Проблемът "Калиакра" е замитан години под килима и не са търсени решения

Започна срещата по проблема "Калиакра ", която е проведена от премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила и се организира в Министерски съвет, съобщи кореспондент на Novini.bg.

На срещата присъединяване взимат самият министър-председател, министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила, кметове, притежатели на парцели, представители на природозащитни организации, на научната общественост, на браншови организации и специалисти от Министерство на околната среда и водите. Преди началото на разговора Борисов беше сбит и разгласи, че е разговарял с еврокомисаря по околна среда, морско дело и риболовство Кармену Вела. "Надява се градивно и бързо да бъде открито решение на този проблем ", сподели още министър председателят.

Министър Димов изясни, че "България би трябвало да запази природата си по европейски метод, тъй като ние сме част от Европа. Това би трябвало да стане с поддръжката на локалните общности и управляващи. Проблемът на Калиакра не е в Брюксел. Не и в "Натура 2000 ". Проблемът е в установяване на границите. Този проблем е замитан години под килима и не са търсени решения ", безапелационен беше той.

Нено Димов изрази вяра, че след тази среща ще бъдат открити работещи решения, с които да се смени политиката, която водим за запазване на околната среда и и акцентира, че анулираната заповед крие риск от наказания за България.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР