Започна срещата на върха на ООН за климата в Дубай.

...
Започна срещата на върха на ООН за климата в Дубай.
Коментари Харесай

Радев открива българския павилион в Дубай, среща се краля на Йордания и премиера на Гърция

Започна срещата на върха на Организация на обединените нации за климата в Дубай. България се съставлява от президента Румен Радев.

За 28-и път международните водачи се събират в границите на Конференцията за климата на Организация на обединените нации, с цел да разискват ограничения за понижаване на световното стопляне и превъзмогване на следствията от него - като обезщетения за бедните страни, които страдат от климатичните промени, само че не са огромни замърсители.

Какво сплотява Непал и Антарктида - изясни Антониу Гутериш

На срещата участват генералният секретар на Организация на обединените нации, водачи от всички континенти и Европа - измежду тях принц Чарлз, Урсула Фон Дер Лайен, Реджеп Ердоган и доста други.

Президентът Румен Радев ще има изявление в границите на срещата, което за в този момент в планувано за събота.

Днес той и българската делегация ще открият български павилион, на който ще представим достиженията на страната ни в екологичните решения.

Разбира се форумът е мотив и за двустранни срещи по настоящи тематики конфликти- Радев ще има такива с краля на Йордания и с премиера на Гърция.

Осем години след Парижкото съглашение прогрес липсва, а прозорецът постепенно се затваря



И нещо любопитно президент на срещата за климата на Организация на обединените нации тази година е Султан Ал Джабер - изпълнителен шеф на Националната петролна компания е Абу Даби.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР