Започна срещата на президента Румен Радев с представители на Има

...
Започна срещата на президента Румен Радев с представители на Има
Коментари Харесай

Започнаха консултациите на Радев с представители на „Има такъв народ“

Започна срещата на президента Румен Радев с представители на „ ИТН “ (ИТН) в границите на  с парламентарните групи преди връчване на мандат за сформиране на държавно управление.

В консултациите от втората по бройка група в Народното събрание вземат участие нейният ръководител Тошко Йорданов, зам.-председателят на Народното събрание Виктория Василева и депутатът Филип Станев.

Както при започване на консултациите с ГЕРБ, по този начин и с представителите на Има Такъв Народ, президентът Радев очерта провокациите пред страната: усложнената среда за сигурност, пандемията, икономическата и обществената рецесия, внасянето на ефикасен План за възобновяване и резистентност в период пред Европейската комисия.

Той акцентира, че обстановката постанова образуване на устойчиво държавно управление и се обърна към представителите на Има Такъв Народ с думите: „ Към вас са вперени упованията на жителите “.

Държавният глава отхвърли да планува какво ще се случи, само че позволи, че в случай че държавното управление на ГЕРБ-СДС не бъде признато, в случай че въобще бъде импортирано за гласоподаване в Народното събрание, може да се стигне до връчване на втори изследователски мандат на Има Такъв Народ.

Радев изрази очакване на консултациите да се разбере какви са ценностната рамка, границите на надзор, изискванията и формата на поддръжка, която ще търси Има Такъв Народ.

„ Ние като политическа мощ мислим да съблюдаваме конституцията и законите, такива каквито са “, сподели Тошко Йорданов.

„ Да, Народното събрание има законодателна самодейност, то може да трансформира законите, това е ролята му, само че сега законите, такива каквито са, би трябвало да бъдат спазвани от всички, без значение дали им харесва или не “, сподели той и изрази вяра за градивна обмяна на отзиви в по този начин създалата се обстановка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР