Започна срещата на папа Франциск с католическата общност в България.

...
Започна срещата на папа Франциск с католическата общност в България.
Коментари Харесай

Папа Франциск се среща с католическата общност у нас

Започна срещата на папа Франциск с католическата общественост в България. Тя се организира в квартал Секирово в гр. Раковски - в църквата ”Св. Архангел Михаил ”.
Хиляди пристигнаха през днешния ден в дребния град, с цел да зърнат Светия отец по време на апостолическото му посещаване у нас, оповестява Дарик.

Хората съпроводиха от двете страни на огражденията папамобила със Светия отец по пътя му от центъра на Раковски до църквата в кв. Секирово. Площадът наоколо бе изпълнен с доста вярващи, пристигнали да зърнат височайшия посетител. Там е разположена и специфична видеостена, която излъчва онлайн срещата с българската католическа общественост. На входа на църквата папа Франциск се спря при хората и ги поздрави.

За срещата в храма бяха позволени да участват над 750 вярващи от другите енории и придвижвания на Римокатолическата черква у нас, които имат специфични пропуски за събитието. Те са съразмерно разпредели според от размера на енорията, като от Раковски те са към 100.

Срещата с католическата общественост в кв. „ Секирово “ не е литургия, а е по-свободен и разчупен диалог, на който папа Франциск ще насочи обръщение към вярващите тук и по света, показва Българска телеграфна агенция.

За историческото посещаване на папа Франциск в града община Раковски е подготвила подарък. Това е картина от самоукия локален художник Бойчо Котов. Неговата творба бе определена след специфичен пленер, в който участваха осем художници от Раковски, които имаха задачата да пресъздадат с разнообразни техники и похвати църквата " Пресвето сърце Исусово " и площада пред нея. На картината художникът е нарисувал някои от знаците на Раковски, като празникът " Кукове ", герба на града, гроздето, пшеницата, както и посланието на апостолическото посещаване на папата " Мир на земята ".

Тази заран Раковски осъмна с големи заграждения и изключителни ограничения за сигурност. По-рано папа Франциск отслужи Света литургия с първо причестяване за 242 деца в църквата " Пресвето сърце Исусово " в Раковски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР