Започна срещата между кандидатът на ГЕРБ- за премиер - Мария

...
Започна срещата между кандидатът на ГЕРБ- за премиер - Мария
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Мария Габриел към ПП-ДБ: Търсим основа за работещо, проевропейско правителство, с ясни цели и механизми за постигането им

Започна срещата сред претендентът на ГЕРБ- за министър председател - Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова и представители на " Продължаваме промяната- " в границите на серията от диалози с парламентарно показаните обединения. Вчера с еврокомисаря се срещнаха Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и  " ИТН ". 

" Търсим основа за работещо, проевропейско държавно управление, с ясни цели и механизми за постигането им ", стартира Габриел. И добави: " Първото, което ще направи министърът на правораздаването в държавно управление с министър председател Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова, е да внесе пред Висш съдебен съвет искане за освобождение на основния прокурор Иван Гешев ", съобщи кореспондент на Novini.bg.

" Споделям в резюме и останалите цели - правосъдна промяна. Чуха се разнообразни тълкования на думите ми. Първото, което ще направи министъра на правораздаването с министър председател Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова е да внесе искане за освобождение на основния прокурор, заради уронване на престижа на системата. Това е работа на министъра на правораздаването, а не на премиера ", уточни тя.  " Това би била значима крачка и поръчка за правосъдна промяна. Нужно е да засилим чувството за правдивост. Това чакат българските жители и това е наша задача ", сподели още претендентът за министър-председател. 

Габриел още веднъж очерта целите, по които ще работи, в случай че бъде определена за министър-председател.

" Създаване на работещо държавно управление и нормализиране работата на институциите; стабилизиране на обществените финанси и приемане на бюджет за 2023; правосъдна реформа; справяне с инфлацията; приемане на България в еврозоната; превъзмогване на двугодишното забавяне по оперативните програми; възстановяване на сигурността на българските жители – превъзмогване на битовата престъпност и войната по пътищата; рационализация в областта на образованието, науката, нововъведенията, културата, в стратегически браншове, свързани със зеления и цифровия преход, в това число цифровизация на обществения сектор; превъзмогване на районните разлики посредством целеустремено деяние за стимулиране на умения съгласно потребностите на пазара на труда; запазване и възстановяване на здравето с ефикасна здравна политика, дейно присъединяване на България в европейската задача за битка с рака и проекта за деяние за битка с рака, справяне с провокациите с предварителната защита, достъпа на лекуване, както и новите технологии и прецизната медицина ", изброи тя.

Тя съобщи, че идващия приоритет на държавното управление ѝ ще бъде оправянето с инфлацията, енергийната сигурност и всичко, обвързвано със отбрана на бизнеса и популацията. 

" Знаете, че приемането в еврозоната зависи от датата на приемане на бюджета и неговия недостиг ", добави тя. 

Съпредседателят на „ “ Кирил Петков благодари за поканата. Ние сме осведомени с 10-те точки. Целта на нашата среща е по някои от точките да влезем в по-голям подробност. След това даде думата на ген. Атанас Атанасов.

" Има искане за един милион снаряди, с които държавното управление ни разполага, само че президентът е отказал на Украйна. Какво мислите по въпроса? Защото би трябвало да изпълняваме съюзническите ни отговорности. Министерски съвет дава отговор за сигурността и публичния ред в страната, само че законът споделя, че ръководителите на всички служби се назначават от президента и това не дава опция да изпълнителната власт да извършва своите пълномощия. Как се отнасяте към тези законопроекти ", попита той Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова. 

" Благодаря за въпросите. Когато приказваме за Украйна и взаимност към нея, би трябвало да покажем цялостна поддръжка. Когато споделяме, че желаеме проевропейско държавно управление споделяме, че желаеме да участваме в общата позиция. Има решение на Народното събрание. За да може да се отговори уместно на тях, държавното управление би трябвало да е с ясно изявена.За законопроектите - би трябвало да ги прочета. Обичам да чета. Решенията не се взимат от един човек. Каквито и законопроекти да има, в случай че служебното държавно управление продължи да работи, знаете какъв е сюжета ", отговори тя.  

Председателят на ПГ на ГЕРБ- в Народно събрание Десислава Атанасова сподели, че не е ясно дали има такова съответно искане от Украйна към България и сподели, че България не разполага с такива снаряди, а разполага единствено със 152-милиметрови. 

" Следва да пожелаваме първо информация. Това ще го създадем в Комисията по защита. Знаем, че една от точките ще бъде чуване на министъра на защитата. Съвсем скоро ще имаме цялостната информация ", добави Атанасова. 

 

" Всички сме загрижени за положението на страната и желаеме да преодолеем политическата рецесия. Дано успеем ", стартира ген. Атанасов – съпредседател на ПП-ДБ.

Той посочи, че най-голямото предизвикателство сега е войната в Украйна. 

Очаквайте детайлности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР