Започна шествието на Безсмъртния полк СНИМКИ Националните флагове на България

...
Започна шествието на Безсмъртния полк СНИМКИ Националните флагове на България
Коментари Харесай

Полагат българския флаг до руския под Альоша

Започна шествието на „ Безсмъртния полк ” СНИМКИ

Националните знамена на България и Русия ще бъдат разпънати по стълбите под паметника на Альоша през днешния ден. Акцията е част от честванията на Деня на успеха от фондация „ Безсмъртния полк - България ”. Шествието с портрети на починали във Втората международна война родственици ще стартира тъкмо в 11 часа пред дома на Културата „ Борис Христов ”. Оттам участниците ще преминат по централната алея на Бунарджика и ще поемат към върха на хълма.

„ За трета поредна година след диалози с Русия получаваме утвърждение в шествието да вземат участие и роднините на български ветерани и антифашисти. Това е невиждан жест от страна на съветския „ Безсмъртен полк ”, изясни една от организаторките на шествието под тепетата Петя Паликрушева. Тя е правоприемник на антифашиста и концлагерист Стоян Паликрушев, който е бил народен представител в националното заседание след войната. Все още не се знае какви публични представители ще изпрати посолството на Русия в Пловдив. От пловдивския клон се надяват да дойди даже посланика Анатолий Макаров. Очакват се и посетители от Федерацията, както и от разнообразни някогашни руски републики. Ще дойдат и десетки съветски жители, които живеят у нас или имат парцели в Пловдив.

На върха ще има концерт на танцова групировка „ Орфей ”. Тя е към Дома за другарство с народите на Русия и Оперативно-наблюдателно дело и извършва съветски и български национални танци. Още при започване на събитието в подножието на Альоша ще бъде разпъната обичайна военна полева кухня. На нея ще се раздават сандвичи и чашки „ фронтова водка ”.

Как се роди самодейността

Инициативата " Безсмъртен полк " е основана в съветския град Томск през 2012 година. По информация на уредниците през 2017 година сходно шествие се организира в 40 града в България, като са взели участие над 15 000 души.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР