Започна съвместното българо-румънско противоминно учение Посейдон 2023“, което е в

...
Започна съвместното българо-румънско противоминно учение Посейдон 2023“, което е в
Коментари Харесай

Започна българо-румънско военноморско учение

Започна взаимното българо-румънско противоминно обучение „ Посейдон 2023 “, което е в интервала от 14 до 21 юли в град Констанца и морските пространства на Румъния, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

В него ще вземат участие кораби и персонален състав от Военноморските сили на България, Румъния, Белгия, Англия, Гърция, Италия, Турция, Франция и Съединени американски щати.

„ Посейдон 2023 “ е ориентирано към рационализиране на равнището на подготовката на персоналния състав по обмисляне и осъществяване на противоминни дейности, проучване в плитководни региони и заличаване на невзривени муниции в съдружен формат. То е планувано и ще се управлява според стандартите и процедурите на НАТО и ще се състои в региони, които са оповестени навреме. Ръководител на учението е заместник-командирът на румънските Военноморски сили, а непосредственото ръководство на тактическите единици е предоставено на началника на Щаб на Военноморския действен съставен елемент на Румъния. Учението е всяка година от 2002 година насам, при ротационно домакинство на Военноморски сили на България и на Румъния.

Минният ловджия „ Цибър “ и базовият миночистач „ Шквал “ от състава на Флотилията бойни и спомагателни кораби на българските Военноморски сили отплаваха към териториалното море на Румъния на през вчерашния ден, като по време на прехода се води непрестанно наблюдаване за минна заплаха и за чистотата на морските води. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР