Започна ремонтът на Вътрешно отделение на МБАЛ – Самоков по

...
Започна ремонтът на Вътрешно отделение на МБАЛ – Самоков по
Коментари Харесай

Ремонтират вътрешното отделение на МБАЛ – Самоков

Започна ремонтът на Вътрешно поделение на МБАЛ – Самоков по план на „ Красива България “. Вътрешно поделение е едно от най-натоварените отделения на самоковската болница. За предходната година през него са минали близо 2000 пациенти. Вследствие на над тридесетгодишната употреба, положението му е доста неприятно, сподели по време на формалното разкриване шефът на Многопрофилна болница за интензивно лекуване (МБАЛ) Самоков лекар Красимира Ковачка.

Обект на плана по „ Красива България “ е блок А. Блок Б ще бъде ремонтиран посредством Министерство на здравеопазването по ограниченията за превъзмогване на следствията от Коронавирус -19. По този метод цялото поделение ще бъде актуализирано до края на тази година, сподели още Ковачка.

Подменят се облицовки и се слагат антибактериални покрития на подовете и стените. Заложена е замяна на старите дървени с нови алуминиеви порти. Осветлението също ще дава отговор на актуалните стандарти, като бъде сложено LED осветяване. Ще бъдат инсталират окачени тавани. В санитарните пространства и в манипулационните ще бъде поставена нова фаянсова обшивка и настилка от гранитогрес, ще бъде ремонтирана и канализацията, стана известно по време на събитието за същността на плана.

Подобряването на материално техническата база в самоковската болница и повишението на качеството на медицинските услуги за популацията на община Самоков, е измежду целите на локалната власт, сподели кметът на Община Самоков Владимир Георгие, представен от БТА. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР