Започна проектирането на Терминал 3 на Летище София. Очаква се

...
Започна проектирането на Терминал 3 на Летище София. Очаква се
Коментари Харесай

Важно от летище София. Проектират Терминал 3

Започна проектирането на Терминал 3 на Летище София. Очаква се той да бъде построен до 2030 година. Това заяви пред Българска национална телевизия информационният шеф на летище София Росен Бъчваров.

" Готови сме с концептуален план. След няколко седмици ще го покажем на публиката. Ние проектираме и специфична зала за събития. Опитваме се да създадем летището обществено място. Терминал 3 е доста значим от позиция на вероятностите пред летището по две аргументи. Първата е комфортът на пасажерите. Втората е развиването на потенциала на летището. Строителството ще стартира в края на 2026-началото на 2027 година ", изясни Бъчваров.
-->
Бъчваров добави, че пътникопотокът пораства, само че трафикът не е достигнал равнищата от 2019 година.

„ Ако 2019 беше предпандемичен бенчмарк, той към момента не е доближат. За първите няколко месеца на 2023 година данните се двоумят от преди пандемичните равнища. В началото, когато бяха платени на страната 660 млн. лева, това влече след себе си и поредност от загуби. Първите две години са свързани с финансови загуби поради това в началото заплащане и стратегическото решение никой да не бъде уволняван на летището. Тези загуби ще би трябвало да бъдат обезщетени през идващите години. Ще бъдат обезщетени с увеличение на приходите и понижаване на разноските или с по-качествено ръководство “, разяснява Бъчваров.

Той акцентира, че цените на билетите неизбежно ще порастват. И билетите по 9,99 евро в идващите две-три години ще са окончателно забравени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР