Започна поставянето на ваксини срещу коронавируса и във Велико Търново.

...
Започна поставянето на ваксини срещу коронавируса и във Велико Търново.
Коментари Харесай

72-годишна микробиоложка - една от първите ваксинирани във Велико Търново

Започна слагането на ваксини против ковид и във Велико Търново. Един от кабинетите е в регионалната болница и по лист през днешния ден през него би трябвало да преминат 25 медици.

През ръцете на микробиолога доктор Антоанета Манахова дневно минават десетки посявки. Не дребна част от тях са на пациенти с ковид.

„ Значи MERS и SARS - отминаха ни. Обаче този вирус не ни отмина “, споделя тя.

Доктор Манахова не е преболедувала вируса и е една от първите декларирали предпочитание да се имунизират, дружно с сътрудниците й в лабораторията. „ Колебание не съм имала. В края на краищата на 72 години човек би трябвало да намерения и за себе си. Иначе няма от какво да се спасим. Или ще отидем в реанимацията, или ще се лекуваме в Коронавирус отделението. Спасението е това – имунизацията”, споделя тя.

Ваксинирането в регионалната болница се прави по график. На човек са планувани по 15 минути, като след всеки трима се прави стерилизация. Началото сложи шефът на болничното заведение.

„ Ваксината е главния път бих споделил, който ще ни даде свободата на общуването и ще ни върне към нормалността на всекидневието. Нещо, което всички към този момент след толкоз време изолираност жадуваме “, сподели доктор Стефан Филев.

Първите ваксини ще стигнат за 200 медици в региона, при декларирали предпочитание към 900 към този момент.

Останалите медицински експерти, включени в първа фаза от Националния проект за имунизиране се чака да бъдат ваксинирани през януари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР