Започна поетапно присъединяване на Столична община и районни администрации към

...
Започна поетапно присъединяване на Столична община и районни администрации към
Коментари Харесай

Започна присъединяване на Столична община и районни администрации към Единния модел за е-услуги

Започна поетапно присъединение на Столична община и районни администрации към Единния модел за заявяване, възнаграждение и даване на електронни административни услуги на Държавната организация „ Електронно ръководство “ (ДАЕУ).

Първите присъединени пилотни региона са Банкя, Надежда, Сердика и Триадица, които ще дават близо 60 услуги напълно по електронен път на жителите и бизнеса през Единния портал за достъп до е-услуги на адрес- https://egov.bg/wps/portal.

Гражданите ще имат достъп до услугите с Квалифициран електронен автограф (КЕП) и с мобилен КЕП на Евротръст и B-Trust, след предварителна регистрация в Системата за еВръчване. Регистрация на компаниите става след подаване на подписано с електронен автограф заявление за присъединение към ССЕВ. Гражданите имат достъп до получени и изпратени известия, до съхранявана за тях информация в регистри на първоначални админи, както и опция да ръководят профила си. Профилът на юридическо лице може да се достъпва от едно или повече физически лица, на които е възложен достъп.

Столична община и четирите пилотни от общо 24 столични районни администрации са определени на база интензивност на жителите в заявяването на услуги по електронен път в съществуващата все още система на Следствен отдел към окръжна прокуратура. За интервал от 3 до 6 месеца ще бъдат тествани процесите по заявяване, заплащане и даване на електронни административни услуги, ще се види, кои са най-търсените е-услуги от жителите и бизнеса, ще се търсят разновидности за усъвършенстване на процесите. В взаимозависимост от проявения интерес към електронните услуги в четирите пилотни администрации, ще стартира присъединение и на останалите районни структури.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР