Започна петото издание на Международната платформа за съвременен танц АТОМ

...
Започна петото издание на Международната платформа за съвременен танц АТОМ
Коментари Харесай

АТОМ хореографски серии

Започна петото издание на Международната платформа за актуален танц АТОМ хореографски серии. Събитието среща хореографи, танцови актьори, продуценти и артмениджъри от целия свят в една интензивна седмица на майсторски класове, семинари и нетуъркинг. 

Хореографските практики ще бъдат закрити публично с заключителен театър с танцови миниатюри и съоръжения, сътворени по време на събитието в края на креативната седмица – 6 септември, в Национален студентски дом описа хореографът Калина Георгиева.

„ Тази година изданието обръща внимание на три съществени посоки в актуалното танцово изкуство – танцови техники за артисти, сайт-спесифик, което съставлява произведение, основано и обособено за съответно пространство, при което самата локация играе роля в творбата и театрално пространство за професионални танцьори. 

Основните хореографи са петима – от България, Испания и Англия. Всеки от тях има богат и дълготраен опит като танцов актьор и хореограф, част са от танцови колективи или основатели на лични танцови компании. Кулминацията на креативната седмица ще бъде реализацията на отворен за необятната аудитория, театър с танцови миниатюри и съоръжения, сътворени по време на креативния продан. Събитието стартира със сайт-спесифик осъществяване в подлеза на Софийския университет от 19.00 часа и продължава от 20.00 в Националния студентски дом на 6 септември, където ще приветства всички фенове на актуалния танц. “

 Diego de la Rosa – сн. Sebastian Kürmann

" Мисля, че ”пулсът ” на България е класическо хоро. Разбира се, това е национален танц, само че в действителност усещам, че предава най-добре моята позиция за България и българите – заземени, с дребни скокове (възходи и падения), само че доста обвързвано и групово общество. Чувствам се постоянно доста обвързван с хората тук, защото те са доста гостоприемни и знаят по какъв начин да работят интензивно, само че въпреки всичко да се забавляват. " – споделя нашият обичан посетител Diego de la Rosa – хореограф в Серии#5.

Повече за събитието можете да научите и.

Изданието е част и от програмата по отношение на 10-годишния празник на АТОМ спектакъл, а повече за събитието и развиването на актуалния танц в България споделя хореографката Калина Георгиева. 

Чуйте от звуковия файл.

Снимки –  АТОМ хореографски серии – Иван-Александър Кютев, Sebastian Kürmann
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР