Започна първото заседание на 47-то Народно събрание. Новите депутати отново

...
Започна първото заседание на 47-то Народно събрание. Новите депутати отново
Коментари Харесай

Гледайте на живо в Dir.bg: Първо заседание на 47-ото Народно събрание

Започна първото съвещание на 47-то Народно заседание. Новите депутати още веднъж заседават в емблематичната постройка с надписа " Съединението прави силата ", а тази в някогашния партиен дом към този момент остава неизползваема.

По традиция в пленарната зала прозвучават химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

Народните представители поставят клетвата в наличието на президента Румен Радев, вицепрезидента Илияна Йотова и целия състав на служебното държавно управление, отпред с премиера Стефан Янев. След полагането на клетвата народните представители подписват и клетвени листове.

Тържествената сесия откри доайенът измежду депутатите - 70-годишния доцент Силви Кирилов - още веднъж народен представител от " ИТН " и някогашен ръководител на здравната комисия. Според българската Конституция първата сесия на всеки нов парламент се открива от най-възрастния измежду народните представители.

Традиционно на първото съвещание на новоизбрания парламент изказвания вършат водачите на показаните в Народното събрание партии и обединения - през днешния ден това са ръководителите на 7 парламентарни групи - Политическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, Демократична България и " Възраждане ".

След това ще бъде определен ръководител на 47-ото Народно заседание, който поема щафетата от Силви Кирилов. До тази заран неговото име не беше известно, откакто и от Българска социалистическа партия, и от Демократична България отхвърлиха партиите да са се разбрали за ротация на поста. Самата Корнелия Нинова също отхвърли, че ще седне най-високо на трибуната, откакто нейното име се спрегна. Депутатите ще изберат и заместник-председателите на Народното събрание.

На първото съвещание на новия парламент са поканени като посетители членовете на Конституционния съд, представители на правосъдната власт, на разнообразни държавни институции, на дипломатическия корпус и на записаните в страната вероизповедания, както и предшествениците на Румен Радев на " Дондуков " 2.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР