Започна първенството за ветерани, организирано от Зоналния съвет на БФС-Варна

...
Започна първенството за ветерани, организирано от Зоналния съвет на БФС-Варна
Коментари Харесай

Започна първенството за ветерани в зона Варна

Започна шампионата за ветерани, проведено от Зоналния съвет на БФС-Варна – сезон 2017/2018 година В изиграните срещи на 11 октомври 2017 година (сряда) от 16,00 часа се получиха следните резултати:

Спортист 2011 (Ген. Тошево) – Черно море (Варна) 0:3
Вихър (Жегларци Дч) – Доростол (Силистра) 0:7
Светкавица (Търговище) – Дунав (Русе) 1:0
Лудогорец 1945 (Разград) – Калиакра (Каварна)

В нов формат е тазгодишното състезание по футбол за ветерани в Североизточна България, като част от държавния шампионат за ветерани в края на септември т.г. присъединяване бяха декларирали общо 8 клуба под администрацията на Зонален съвет на БФС-Варна. По стратегия Вихър(Жегларци) и Доростол (Силистра) играха в град Тервел, област Добрич. Резултатът от срещата е 0:7 с головете на: Даниел Георгиев с хектрик – (3), по един на Николай Желязков, Съботин Събев, Цветан Галев и Константин Костадинов.

Така футболистите над 35 година на крайдунавския град към този момент имат първата си победа. И няма по какъв начин да е другояче, откакто в отбора са играчи, радвали трибуните на равнище „ А” и „ Б” професионалните групи - преди години, несъмнено. Някои от от футболистите са на по над 50 година Някои от тях са треньори в новорегистрирания Доростол (Силистра) с президент Деян Дечев. В реализацията на сполучливия план - ветерани играят футбол в Силистра, заслуга има и Димо Мирчев, който е измежду главните благодетели.

Състав Доростол по азбучен ред: Валери Тончев, Велиян Петров, Веселин Димитров, Георги Стойков, Даниел Георгиев, Деян Дечев, Димитър Перчемлиев, Ивайло Желязков, Иван Желев, Илиян Илиев, Красимир Алексиев, Константин Костадинов, Недьо Недев, Николай Желязков, Съботин Събев, Цветан Галев - треньор и уредник.

Според разпоредбите спечелилият се излъчва и продължава в идващия кръг в една среща.

Салим Салих
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР