Започна официалната част от посещението на президента Румен Радев в

...
Започна официалната част от посещението на президента Румен Радев в
Коментари Харесай

Сътрудничество в областта на икономиката обсъдиха Румен Радев и швейцарският му колега

Започна формалната част от визитата на президента Румен Радев в Швейцария. С швейцарския си сътрудник Ули Маурер българският държавен глава е разискал съдействието сред София и Берн в региона на стопанската система, вложенията и сигурността. Темата за миграцията също е във фокуса на диалозите на двамата държавни глави.

Радев беше посрещнат с публична гала от швейцарския си сътрудник Ули Маурер в алпийската база на швейцарските Военновъздушни сили " Мейринген ". Двамата президенти следиха обучение за бърза реакция за политане със самолети Ф-18 при сигнал за нарушение на въздушното пространство на страната.

Освен поощряване на икономическото партньорство сред двете страни, Радев и Маурер ще обсъдят и опциите за продължение на българо-швейцарската стратегия за съдействие:

" Тя стартира 2010 година, знаете, изтича тази година. 72 милиона швейцарски франка и то вложени в доста значими области. Най-важната за мен това е поддръжката за образованието и програмата " Домино " за дуалното образование. Много е значимо да създадем по този начин, че тази стратегия да продължи. Към момента няма решение от швейцарска страна дали това ще премине в един втори кохезионен интервал ", разясни Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР