Започна нова специализирана полицейска акция в Бургаско. Тя е насочена

...
Започна нова специализирана полицейска акция в Бургаско. Тя е насочена
Коментари Харесай

Акция на полицията в Бургаско - проверяват се тежкотоварни камиони

Започна нова профилирана полицейска акция в Бургаско. Тя е ориентирана против зачестилите произшествия с ТИР-ове. За какво ще се следи и управлява.

Претоварените тежкотоварни коли са главната причина за тежките пътнотранспортни катастрофи с ТИР-ове в Бургаско. Последният подобен случай е в Айтос, където живота си изгубиха татко и двете му деца.

По данни на полицията открити са огромни несъответствия в документите за товар от изходната точка на ТИР-овете до крайната им цел. Образувано е и досъдебно произвеждане, само че следствието продължава и все още няма повдигнато обвиняване. Проверявани са няколко компании от разнообразни общини в района.

" Разпитани са голям брой лица в качеството си на очевидци. Извършени са 13 претърсвания, обхванали 3 обитаеми места. Това са градовете Бургас, Карнобат и Несебър ", съобщи Георги Чинев началник на Окръжна прокуратура - Бургас.

Подробности за акцията оповести и старши-комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас:

" В рамките на една седмица при инспекция от страна на чиновниците на Пътна полиция на тежкотоварни коли бяха формирани над 20 фиша, за това, че въпросните коли с товар се движат без съпътстващи за товара документи. Извършени бяха претърсвания и изземвания на документи от 5 фирми-превозвачи - става дума за пътни листи, товарителници, кантарни бележки, разясни старши-комисар Калоян Калоянов.

И още една информация, разгласена от Бургаската полиция, този път, обвързвана с купения избор. В последните дни са формирани 16 досъдебни производства, а схемите са опрощаване на заеми и вересия от дребни хранителни магазини против гласоподаване за избрана политическа мощ. А някои хора са склонявани да гласоподават против това да получат дърва за огрев по-бързо. Гласът в Бургаско варира от 40 до 100 лева

Репортер: Давид Сукнаров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР