Започна стачка на медицинските сестри в Израел. Те протестират срещу

...
Започна стачка на медицинските сестри в Израел. Те протестират срещу
Коментари Харесай

Стачка на медицинските сестри в Израел

Започна стачка на медицинските сестри в Израел. Те стачкуват против дефицита на медицински личен състав на фона на възходящия брой инфектирани с ковид, заяви вестник Йедиот Ахронот.
Според вестника, медицинският личен състав в онкологичните и коронавирусните отделения не взе участие в стачката.
Сестрите се оплакват, че в лечебните заведения и клиниките би трябвало да работят през почивните дни, дава се единствено незабавна помощ, плануваните интервенции са отсрочени и проучвания се вършат в понижен режим. Основното искане на стачкуващите е да се усили броят на медицинските сестри в системата на опазването на здравето.
Броят на откритите случаи на ковид в Израел се усили с 831 през последните 24 часа и доближи 50 035. Министерството на здравеопазването заяви, че сега в страната се лекуват 28 077 инфектирани. Състоянието на 254 от тях е тежко, други 70 души са свързани с апарати за изкуствена вентилация на белите дробове.
За да предотврати ново разпространяване на болестта, еврейското държавно управление реши да затвори спортните зали и фитнес центровете от 17 юли, а от 21 юли позволи на заведенията за хранене да работят единствено с доставка или взимане от място. Властите взеха решение, че от 24 юли плажовете още веднъж ще бъдат затворени.
От 27 май главните инструкции на Министерството на здравеопазването в Израел остават в действие. Те изискват наложителното съблюдаване на разстояние от два метра и носенето на защитни маски отвън дома.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР