Започна най-голямото пролетно книжно изложение в България – традиционният Пролетен

...
Започна най-голямото пролетно книжно изложение в България – традиционният Пролетен
Коментари Харесай

Започва Пролетният базар на книгата

Започна най-голямото пролетно книжно ревю в България – обичайният Пролетен базар на книгата, което ще продължи цяла седмица – от 31 май до 6 юни, в това число.

Любимото пролетно събитие още веднъж ще предложи на многохилядната си аудитория вълнуваща разходка измежду хиляди книги, представяйки над 120 от водещите български книгоиздатели и книготърговци, ситуирани в 54 шатри на 1300 кв.м. изложбена повърхност в парка пред НДК.

Тазгодишният Пролетен базар на книгата ще се организира под мотото „ 9% Данък добавена стойност върху книгите за по-четяща и по-образована нация”. В едноименна полемика на 2 юни от 11:00 часа на Литературния ъгъл специалисти от сектора ще беседват за резултатите от понижената ставка на Данък добавена стойност върху книгите и за какво е значимо тя да се трансформира в непрекъсната. Посетителите на ревюто ще имат опция и да подпишат петиция, с която издатели и книжари приканват обществото да поддържа запазването на по-ниска ставка на Данък добавена стойност върху книгите като непрекъсната мярка.

Изложението ще зарадва посетителите си и с богата Културна стратегия, наситена с министър председатели на книги, четения и срещи с създатели. Мястото на литературните срещи е жълтата шатра на Литературния ъгъл.

Програмата на 1 юни, Международния ден на детето, е напълно отдадена на младите читатели – игри, представяния на книги, срещи с създатели и детски работилници чакат деца и младежи през целия празничен ден от 11:00 ч. до 18:00 ч.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР