Започна месецът, в който и тази година се провежда световната

...
Започна месецът, в който и тази година се провежда световната
Коментари Харесай

Юли може(м) и без пластмаса


Започна месецът, в който и тази година се организира международната самодейност за понижаване използването на еднократни пластмасови артикули и ограничение на замърсяването с такива боклуци.

В България „ Юли без пластмаса “ се организира за четвърта година.

Най-лесният метод да (започнем да) ограничаваме пластмасата във всекидневието ни е като изберем стъклена или железна бутилка за вода, посъветва слушателите на Радио София Елеонора Йосифова от екологичното съдружие „ За земята “.

Да използваме чаша за многократна приложимост, даже когато вървим на бар. Да използваме подобен съд и за храна.

Да напомним, че от 3 юли влиза в действие европейската инструкция, съгласно която се не разрешават доста пластмасови артикули за еднократна приложимост . Сред тях са вилички и лъжички, бъркалки, сламки, даже клечки за уши от пластмаса.

Министерство на околната среда и водите би трябвало транспонира тази условия в българското законодателство и да следи за осъществяването както на тази инструкция, по този начин и на други амбициозни и благородни цели. Очаквам с публичното разискване хората да схванат за какво е значимо да понижим еднократната пластмаса, акцентира Елеонора Йосифова.

С нея беседва Антония Каменичка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР