Започна лидерската среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в търсене на

...
Започна лидерската среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в търсене на
Коментари Харесай

Борисов на лидерската среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Трябва да намерим начин за правителство с първия или втория мандат

Започна лидерската среща сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в търсене на консенсус по тематиките, засягащи дневния ред на страната и обществото в подтекста на идното връчване на първия изследователски мандат. Срещата е по покана на най-голямата парламентарна група.

" ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ би трябвало да намерят метод за сформиране на парвителство, дали с първия или с втория мандат, тъй като в противоположен случай ще има нови избори, които ще доведат до същата настройка ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов при започване на срещата.

" От резултатите от изборите, това са партиите, които са показани най-добре. И считаме, че в сегашната обстановка би трябвало да намерим метод да съставим държавно управление. Но отиването на нови избори през юли или август ще даде същия резултат или сходен ", добави Борисов. Той сложи въпроса за неотложното приемане на Бюджет 2023 и попита ПП-ДБ какви са вижданията им в тази сфера.

" Готови сме да приказваме и да забележим в границите на виновното държание какво може да реализираме като политики, изключително по тематиката на бюджета. Бюджетният недостиг от 3% за нас е доста значима цел, по едно и също време с това без да се подвигат налозите, която би трябвало да бъде постиганата. Има и други браншове и политики, които са доста значими, за които сме отворени да приказваме. Ние осъзнаваме, че бюджетът би трябвало да признат и би трябвало да бъде признат отговорно ", сподели Кирил Петков от Политическа партия.

" Във връзка с държавното управление, ние имаме явен мандат от нашите политически обединения и от нашите гласоподаватели и това е, че ние първи мандат не можем да подкрепим. Това беше декларирано през цялото време, само че сме подготвени да приказваме по тези политики и да забележим в границите на виновното държание какво можем да реализираме, изключително по тематиката за бюджета ", добави Петков.

Той изрази вяра да бъдат придвижени законите, за които ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са се договорили по законодателната стратегия на 49-ото Народно събрание.

" Ако в тези последващи дни успеем да прокараме тези проектозакони в комисии и зала ще е една доста добра първа стъпка, която да демонстрира, че прекосяваме от думи към дейности ", сподели Петков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР