Започна изплащането на пенсиите и добавките към тях. С февруарските

...
Започна изплащането на пенсиите и добавките към тях. С февруарските
Коментари Харесай

На пенсионерите пак не им излязоха сметките. Откъде ли дойде объркването?

Започна изплащането на пенсиите и добавките към тях. С февруарските пари възрастните ще получават и разликата сред прихода от януари и февруари, а Национален осигурителен институт стартира разяснителна акция.

Хиляди пенсионери се подредиха пред пощенските пунктове, с цел да вземат както обновените си пенсии, по този начин и обещаните добавки.

Те би трябвало да са 3 - постоянната Ковид добавка от 60 лева и две обезщетения за понижените суми през януари по отношение на декември. Двете обезщетения са надлежно за януари и за февруари.

Елена обаче излиза от пощенския клон с по-малко пари от предишния месец.

" Нямам добавка, тъй като предишният месец взех 615 лева, в този момент 590 лева - по-малко са ми дали от предишния път ", разяснява тя пред Bulgaria ON AIR.

Не знае къде да ревизира за какво по този начин се е получило, по тази причина ще разчита на помощта на децата си. Объркването както за Елена, по този начин и за всички останали пенсионери пристигна, откакто от преизчислението бе извадена индексацията на пенсиите от интервала 2017-2019 година, когато нарастването се правеше през коефициента за стаж сходно и на последното преизчисление от Коледа 2021 година

В сметките не влиза и спомагателната сума, която получиха предишния месец за преизчислените си пенсии за последните 7 дни на предходната година. Също както Елена, и на други пенсионери не им излязоха сметките.

А част от възрастните получават и друга добавка - тези със приключен имунизационен цикъл взимат по 75 лева от горната страна.

" Дадоха ми парите за бустерната доза, която си сложих ", споделя Виолета Филева.

И въпреки всичко хората, които взимат парите от пощенски клон, получават информация за пенсията си и добавките към нея под формата на служебна записка.

" Подробна информация изваждаме от една стратегия и в нея е вписана сумата на пенсията, Ковид добавката. Отделно в пенсионен запис се изважда още една записка за 75-те лв. за пенсионерите, които са имунизирани. За краен цикъл на ваксина - те се изплащат още от 1 февруари. Доста хора към този момент си ги взеха, само че в този момент очевидно желаят да си ги вземат вкупом, дружно с пенсиите и Ковид добавката ", изяснява Антоанета Стойчева от " Български пощи ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР