Започна изграждането на първият 3D отпечатан образователен център в Европа

...
Започна изграждането на първият 3D отпечатан образователен център в Европа
Коментари Харесай

ПЪРВО ПО РОДА СИ В ЕВРОПА: 3D принтирано училище отваря врати в Украйна

Започна построяването на първият 3D отпечатан учебен център в Европа и първата постройка в света, която е 3D отпечатана във военна зона.Със своите меки, сиви линии и грациозен, закривен екстериор, Project Hive наподобява по-малко като учебно заведение, а повече като козметичен център или музей на модерното изкуство. Отличителният външен тип припомня на пчелен кошер.

За това споделя Жан-Кристоф Бонис, създател на Team4UA - организация с нестопанска цел, виновна за пилотния план.

Новото учебно заведение се намира в украинския град Лвов. Стените му са с повърхност от 3 983 кв. фута и са отпечатани единствено за 40 часа.

europe`s first 3d printed school being built in lviv, ukraine
— ian bremmer (@ianbremmer)
Пред CNN Жан-Кристоф Бонис споделя, че не е нито строител, нито проектант, само че благодарение на изкуствения разсъдък може да форсира процеса по издигането на нови здания.

Project Hive ще даде на учебното заведение четири класни и стаи, с цел да бъде дадена опция за образование на доста деца, напуснали родните си места и заселили се в Лвов след началото на войната в Украйна.

Бонис се надява, че в случай че успее, планът ще разреши 3D принтирането да се трансформира в един от инструментите за бързо строителство във воюващата страна. Някои специалисти са на мнение, че тази иновация може да бъде даже по-устойчива от обичайните способи.

Ukraine builds Europe’s first 3D-printed school
— Mashable (@mashable)
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР