Започна голямото дело срещу Google. Съединените щати обвиняват интернет гиганта,

...
Започна голямото дело срещу Google. Съединените щати обвиняват интернет гиганта,
Коментари Харесай

Започна делото на САЩ срещу Google

Започна огромното дело против Гугъл. Съединените щати упрекват интернет колоса, че основава монопол в търсенето в мрежата. Всички опити на Гугъл и други забъркани компании да спрат делото, бяха отхвърлени от съда. Обвинението твърди, че Гугъл са похарчили най-малко 10 милиарда $, с цел да убият конкуренцията.
Прочетете още
Те са подписали редица съглашения с Apple, Mozilla и огромните телекоми оттатък Океана, които да лимитират конкурентни интернет търсачки. В предишното в Америка имаше редица основни каузи против монополисти. През 1982 година беше разрушен монопола в телекомите и се счита че това е асъдействало до основаването на клетъчните телефони. А делото против монопола на Майкрософт през 1998 година оказа помощ навръх Гугъл и други сходни компании да развият бизнеса си.

„ Да промените Гугъл като ваша търсачка е доста елементарно. Може да го извършите от дивана вкъщи. Ние не нарушаваме закона. Хората употребяват Гугъл, тъй като е ефикасна търсачка ”, сподели Кент Уокър, основен правист на Гугъл.

„ Доминацията на Гугъл значи, че доста компании, които желаят да създадат нововъведения в тази област, просто няма да получат късмет да се наложат. Ако се преборим с монополите на интернет колосите ще отворим пазара. Ще дойдат нововъведенията и новите разработки ”, изясни Стейси Мичел, деятел за защита на конкуренцията.
  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР