Започна гласуването за втория тур на изборите за президент и

...
Започна гласуването за втория тур на изборите за президент и
Коментари Харесай

Вторият тур зад граница започна, първи гласуват в Нова Зеландия |

Започна гласуването за втория тур на изборите за президент и вицепрезидент на Република България в чужбина. Тази вечер в 20:00 ч. българско време (7:00 ч. локално време на 21 ноември 2021 г.) отвори изборната секция в Крайстчърч, Нова Зеландия, заяви Министерство на външните работи.

Два часа след Нова Зеландия стартира и гласуването в Австралия.

След решение на ЦИК от през днешния ден, бюлетините за секцията в Нова Зеландия, както и за две от секциите в Австралия – Аделаида, Бризбън, и за секцията в Сейнт Луис, щата Мисури, в Съединени американски щати, ще бъдат разпечатани на място заради невъзможността да бъдат доставени в точния момент поради късите периоди и огромни дистанции. За задачата от ЦИК им бе изпратен по електронен път специфичен пример.

На втория тур на изборите за президент и вицепрезидент българските жители могат да гласоподават в разнообразни краища на света в 749 секции в 68 държави– от Осака в Япония и Сингапур до Сан Франциско в Съединени американски щати, от Трьомсьо в Норвегия до Абуджа в Нигерия. Най-голям брой изборни секции бяха разкрити във Англия - 132 секции, Турция – 126, Германия – 82, Испания – 69, Съединени американски щати - 55 секции, Гърция – 26.

Точните адреси на изборните секции са оповестени на уеб страницата на Министерство на външните работи на следния линк: https://mfa.bg/bg/3715, а описите за гласоподаване отвън страната на: https://mfa.bg/bg/3714.

Министерство на външните работи приканва българските жители при гласуването да съблюдават прецизно здравните протоколи и противоепидемичните ограничения против ковид в съответната страна. Министерството още един път показва своите откровени благодарности към българските общности в чужбина, които се включиха и оказаха неоценима помощ за подготовката и организацията на вота зад граница.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР