Започна дебатът в Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) по

...
Започна дебатът в Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) по
Коментари Харесай

Гешев към Йорданова: Очаквам да проверите дипломата ми и достоверността на акта ми за раждане

Започна дебатът в Пленума на Висшия правосъден съвет (ВСС) по процедурните правила за премахване на „ тримата огромни “ в правосъдната власт, включително и основния прокурор. Темата се разисква, откакто бе поискано отстраняването на Иван Гешев от правосъдната министърка Надежда Йорданова.

Кадровиците разискаха дали може повече от един път един и същи вносител да желае отстраняването на основния прокурор с едни и същи претекстове и какви тъкмо доказателства може да се ползват към настояването – единствено за времето на мандата му или всевъзможни данни за него и преди встъпването му в служба.

Допускането, че правосъдният министър може да ползва всевъзможни доноси против основния прокурор даже и отпреди той да извършва тази служба накара Гешев да се пошегува и да съобщи, че чака министър Йорданова да изиска и дипломата му за приблизително обучение, както и да ревизира достоверността на акта му за раждане.

„ Виждам, че някои сътрудници на госпожа Йорданова са се насочили интензивно към студентските ми години, издирваха ми дипломата, споделяха, че не е в мен. Доколкото ми е известно, г-жо Йорданова, Вашата тапия си е във Вас, не е във висшето образователно заведение. Вие обаче стигнахте до студентските ми години, ако тази точка отпадне (да се взима поради единствено интервалът на мандата на основния прокурор, само че не и доказателства отпреди това, бел.ред.) в този момент почтено казано, аз няма да мога да изведа дори и доказателства, в случай че стигнем до ученическите ми години или до междинното ми обучение, тъй като съм не запомнил някои обстоятелства и условия. Ще изпаднем в обстановката да не мога да се защитя. Надявам се да не стигнем до там да се ревизира и актът ми за раждане. Това е в границите на шегата “, сподели Гешев.

Междувременно, в дебата се включи и членът на Съдийската гилдия Боян Новански, който даде образец с колежката си Атанаска Дишева, придобила известност с това, че откакто стана член на Висш съдебен съвет продължи да употребява ведомствено жилище, въпреки че към този момент нямаше право на това, както и с това, че нормално е рупор на всички тези на партия „ Демократична България “ по време на съвещанията на Съвета.

„ Представете си, г-жо Дишева, че вие ставате ръководител на Върховния административен съд, а аз правосъден министър. На втория ден от встъпването Ви, аз върша искане за отстраняването Ви, тъй като 12 години сте употребила непозволено ведомствено жилище. Съгласна ли сте да носите отговорност като ръководител на Върховния административен съд за такива условия? “, фино се пошегува и Новански. Дишева не отговори.

Очаквайте продължение
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР