Започна данъчната кампания по събирането на местните данъци и такси

...
Започна данъчната кампания по събирането на местните данъци и такси
Коментари Харесай

Започна кампанията по събиране на местни данъци и такси за 2024 г. в Община Котел

Започна данъчната акция по събирането на локалните налози и такси за 2024 година Плащанията може да се правят, както в брой на касите на дирекция „ Местни доходи “ към Община Котел, по този начин и посредством ПОС терминално устройство, по банков път, с пощенски запис или през единния портал за електронни услуги на Министерство на електронното ръководство:https://eauth.egov.bg/eauth/ssologin

Погасяването на локалните данъци става по реда на тяхното пораждане. По закон, в случай че имате невнесени налози за минали години, системата регистрира първо тяхното покриване.

Данъчно задължените лица може да се възползват от 5% отстъпка, в случай че платят цялостния размер на налозите си за 2024 година в период до края на април. По закон за налог неподвижен парцел, налог върху транспортно средство и такса битови боклуци се дължи първа вноска до 30 юни и втора/последна до 31 октомври. След приключване на тези периоди стартира начисляване на лихви за просрочие.

Плащането на патентния налог може да се извърши в следните периоди: до 31 януари – първо тримесечие, 30 април – второ тримесечие, 31 юли – трето тримесечие и 31 октомври – четвърто тримесечие.

Туристическият налог се внася от обектите до 15-о число на месеца, идващ месеца, през който са предоставени нощувките. Данъкът върху таксиметровия транспорт на пасажери се внася преди издаването на позволение.

За въпроси по отношение на начислените локални налози и такси за 2024 година може да се обърнете към чиновниците на дирекция „ Местни доходи “ на място на адрес: гр. Котел, ул. “Алеко Богориди ” №1 или на телефон 0453/42985.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР