Започна 49-тия Конгрес на БСП, предаде репортер на Novini.bg. На

...
Започна 49-тия Конгрес на БСП, предаде репортер на Novini.bg. На
Коментари Харесай

Започна 49-тия конгрес на БСП

Започна 49-тия Конгрес на Българска социалистическа партия, съобщи кореспондент на Novini.bg. На него ще се реши дали да се одобри подадената от Корнелия Нинова оставка като водач на левицата. Освен това социалистите ще би трябвало да дефинират по кое време ще се организира акцията за директен вътрешнопартиен избор на нов водач на Българска социалистическа партия.

Деница Златева и Янаки Стоилов управляват съвещанието.

Златева съобщи разгласи, че Националният съвет на Българска социалистическа партия е взел решение да предложи на делегатите през днешния ден да се промени уставът на Българска социалистическа партия. Постъпило е предложение за директен избор на водач на партията.

Един от делегатите предложи Корнелия Нинова да отдръпна оставката си, тъй като такова било желанието на по-голямата част от локалните структури на Българска социалистическа партия. Партията нямала подготвеност да организира директен избор по нов устав. Друг предложи да се даде опция на Конгреса да избира директно ръководител. Георги Свиленски предложи да не се включва точка за смяна на устава. Според него едни и същи хора са предложили включването и отпадането на тази тока. Част от старите членове на Българска социалистическа партия се опитвали да наложат надзор на Нинова, само че тя не се е поддала.

„ Призовавам ви да не подкрепяте измененията на устава в този момент, измененията не са обсъждани със структурите. Това е конституцията на Българска социалистическа партия “. До лидерската рецесия се стигна след загубата на еврозиборите, когато Нинова се отдръпна, с цел да се кандидатира още веднъж за председател
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР