Заплатите в кабинета на президента за 2022 г. няма да

...
Заплатите в кабинета на президента за 2022 г. няма да
Коментари Харесай

Официално! Зеленски и екипът му засекретиха доходите си по време на войната

Заплатите в кабинета на президента за 2022 година няма да бъдат оповестявани до края на военното състояние в Украйна, оповестиха от Държавното ръководство по въпросите пред украинския Фокус. Заплатите на Кирил Тимошенко, Олег Татаров и Ростислав Шурма ще останат незнайни, написа " Блиц ".

 

Държавната администрация няма да разкрива заплатите на президента на Украйна Володимир Зеленски, началника на кабинета на президента Андрий Йермак и неговите заместници за 2022 година до края на военното състояние в страната. Това се показва в отговорите на ведомството на питане на Фокус.

 

Поради „ форсмажорни условия “ разглеждането на въпроса за заплатата на Зеленски беше отсрочено до края на военното състояние, споделят от ведомството.

 

Останаха незнайни и заплатите на съветниците на Ермак и канцеларията на президента за цялата 2022 година, в това число Михаил Подоляк и Олексий Арестович.

 

Година по-рано, в отговор на питане на Фокус, Държавният департамент по ръководство заяви, че през 2021 година Володимир Зеленски е спечелил повече от 330 хиляди гривни като президент на Украйна. Размерът на платения налог от заплатата е повече от 65 хиляди гривни.

 

GMD също по този начин осведоми Фокус, че Андрий Йермак е получил към 564 000 гривни през 2021 година, от които съвсем 110 000 са платени налози.

Припомняме, че по-рано Фокус разбра, че през 2022 година секретарят на Съвета за национална сигурност и защита (СНБО) на Украйна Алексий Данилов е спечелил 1,2 милиона гривни. Висшият чиновник получава бонуси, които от време на време доближават до 300% от заплатата. За 2021 година заплатата на Данилов възлиза на 911,7 хиляди гривни, дружно с бонусите и надбавките.

 

Украинските управляващи през 2022 година покачиха минималната заплата от 6500 гривни на 6700. Държавният бюджет за 2023 година към този момент не планува нарастване на минималната работна заплата.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР